JOŠ JEDNO KOLO

SRBIJA PROTIV AMERIKE ZA OSMINU FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Futsaleri izgubili od Argentine, ali čeka se rasplet!

Autor Nebojša Marković

Ekipa Dejana Majesa nije uspela da napravi podvig u Litvaniji, ali će imati novu šansu za popravni.

Izvor: MN Press

Čekali smo od 2012. odlazak na Mundijal u igri na "petoparcu", ali i posle dva meča u Litvaniji, još uvek čekamo na pobedu.

Selekcija Srbije, posle Irana, izgubila je i od Argentine 4:2 u meču u kojem su dva puta imali vođstvo, čime će morati da put ka osmini finala potraže u poslednjem meču na turniru!

Bio je ovo drugi meč za Srbiju na Svetskom prvenstvu, ali i drugi poraz. Posle Irana, i Argentina je savladala našu selekciju. Srbija je povela preko Stefana Rakića, a posle izjednačenja autogolom Miodraga Aksentijevića, ponovo su "orlovi" došli do pogotka.

Jovan Lazarević je doneo 2:1, ali već u narednom minutu je Argentina došla do preokreta golovima Alana Brandija i Konstantina Vaporakija. Kristijan Boruto je postavio konačan rezultat.

Srbija će u poslednjem kolu grupe F igrati protiv SAD. Upravo taj meč ponudiće odgovor da li Srbija može do osmine finala u svom prvom nastupu na Mundijalu posle devet godina. Ukoliko "orlovi" savladaju Amerikance, čekaće se rasplet da vidimo hoće li biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Za to vreme, Iran i Argentina će u međusobnom duelu odlučivati o prvom mestu u grupi.