OTVORENO O SVEMU

SUMA NA DERBIJU? MESEC DANA NIJE TRENIRAO S PARTIZANOM: Stanoje jasan pred Zvezdu - otkrio u kakvom je stanju Rikardo!

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević veruje u kvalitet crno-beli hu meču protiv "večitog" rivala.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su spremni za 165. "večiti" derbi. Ekipa Aleksandra Stanojevića će pokušati da u nedelju (18.00) iskoristi svoje adute protiv Crvene zvezde i pokuša da se dodatno učvrsti na prvom mestu Superlige.

U takav ishod veruje i trener Stanojević, koji je pred meč sa crveno-belima govorio o svojim očekivanjima od još jednog derbija.

Šef stručnog štaba Partizana je pred nedeljni okršaj otkrio zbog čega je posebno zadovoljan.

"Znamo svi šta nam znači derbi, našim navijačima posebno. S jedne strane mi je drago, to sam uvek pričao, da u derbi uđemo u situaciji gde protivnik ne može da vam se "odlepi". To je najvažnije u ovom trenutku, da budemo uvek u trci za titulu šampiona. Sad je takva situacija, zbog toga sam zadovoljan", počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

On je govorio o zdravstvenom stanju igraća i istakao kakva je situacija sa Rikardom Gomešom, posle povrede zadobijene na Kipru.

"Rikardo je sinoć uveče radio magnetnu rezonancu. ‫Ima neko malo oštećenje, ali kažu da nije rizik da igra utakmicu. Samo je pitanje jačina bola i da li će moći da iznese to. Poznavajući njega, verujem da će igrati, ali sačekaćemo današnji trening. Pantić sigurno nije u konkurenciji i vrlo mi je žao što nije u sastavu za utakmicu, jer je bio u odličnoj formi. Ostali su svi spremni, tj. videćemo danas, nisam ih još video od Kipra

Stanojević se potom posebno dotakao Sejdube Sume, koji je u prethodnom periodu, posle povrede na meču sa Santa Klarom, odlučio da na svoju ruku ode u Gvineju i bude deo reprezentacije, na čijem meču je obnovio povredu uprkos instrukcijama kluba.

Izvor: MN Press

"Ja sam iz medija saznao da je spreman, da razume da je pogrešio... Ali, moram da prvo naglasim da Suma mesec dana nije trenirao sa ekipom! Ništa ovo ne shvatam lično, ne bih mogao da budem trener da tako gledam na stvari. On prvo nije prošao pripreme, izgubio je pasoš, pa sam mu opet i pored toga dao šansu da igra protiv Santa Klare. Da ima išta lično, to ne bih uradio", kaže Stanojević i nastavlja.

"Gledam samo ono što je najbolje za nas. Ja Sumu nisam ni video, pa da li će biti u konkurenciji za derbi - ne znam. Ako vidim na treningu da može posle mesec dana bez ijednog treninga sa timom da nam doprinese, staviću ga da igra. Ma, staviću i Baždara da igra ako mi kažete da će on da nam reši utakmicu. Mi imamo 20 i nešto momaka i pravimo izvanredne rezultate bez bilo koga. Sad da će neko da nam dođe s neba i nešto nam donese...", jasan je trener crno-belih.

Upitan da li prati i zdravstvenu situaciju u redovima Zvezde i kako će oni nastupiti, Stanojević je bio opširan.

"Što se nas tiče, ja se nadam da će Rikardo igrati. Mi stvarno ne znamo da li će igrati, ali nadamo se, nek bude da će igrati. Znam sastav koji će izaći, imam ideju kako ćemo igrati, možda samo malo promenimo neke pozicije. Da li će biti na terenu Zdjelar, Jojić ili Šćekić, da li će biti Menig, to ne mogu da otkrivam."

"Što se tiče Zvezde, pratimo njihovu situaciju, njihov način igre. Svaka im čast na utakmici protiv Brage, mi vrlo dobro znamo šta znači pobediti ekipu iz vrha portugalskog fudbala. Malo su promenili stil u poslednje vreme, raspored igrača, Katai je sad iza dva napadača, igraju romb dosta puta, tako da su opasni u tranziciji. Imaju veću direktnost. Ne verujem da će igrati sa tri defanzivca, to bi bilo veliko iznenađenje. Ako oni igraju romb i budu ubojiti kako su bili, to nama otvara neke druge mogućnosti, da i mi na neki način njih ugrozimo. Veliki respekt za Dekija i za to što su uradili u Evropi. I mi smo uradili dosta, tako da će sigurno biti zanimljiva utakmica."

On se nada i da bi dobri rezultati dva kluba u Evropi mogli da budu dodatni razlog za dobru utakmicu.

"Ove poslednje dve evropske utakmice smo se dobro pokazali i mi i Zvezda. Možda to da neko rasterećenje da igrate jedan derbi sa više rizika, da pokušate da igrate malo i za navijače, da svi mi i oni uživamo", zaključio je Aleksandar Stanojević.