MUKE

NAPADALI SU GVARDIOLU, A BIO JE U PRAVU! Mančester siti nije mogao sam, VAR, jedan šut u gol - KIKS šampiona Engleske!

Autor Nemanja Stanojčić

Problemi za Gvardiolu, Klop i Arteta se radovali.

Izvor: Profimedia

Novo kolo Premijer lige i dosta uzbuđenja. Šampion Engleske Mančester siti je kiksnuo, Liverpul je preuzeo prvo mesto, a Arsenal je u seriji pobeda!

Tako bi ukratko mogla da se opišu dešavanja sa današnjih mečeva u jednoj od najjačih liga na svetu.

Pre meča je Pep Gvardiola ušao u svađu sa navijačima, molio ih je da dođu na stadion i izgleda da je bio u pravu. Na "Etihadu" su remizirali sa Sautemptonom - 0:0.

Pored odnosa sa publikom šou je uzeo VAR i sudija Džon Mos. Prvo je u 63. minutu pokazao Kajlu Vokeru direktan crveni karton, uz penal za goste. Dobio je instrukcije iz VAR sobe.

Otišao je, pogeldao je snimak i promenio odluku. Povukao je i isključenje defanzivca i jedanaesterac. Gvardiola je tada uveo Kevina De Brujnea i Rijada Mareza. Izgledalo je da će za to biti nagrađeni kada je Rahim Sterling u 90. minutu zatresao mrežu. VAR snimak je utvrdio da je bio u dubokom ofsajdu. Uz sve to su "građani" imali samo jedan šut u okvir gola protivnika!

Za razliku od Gvardiole, Jirgen Klop likuje. Njegov Liverpul je na "Enfildu" savladao Kristal Palas - 3:0 (1:0).

Nemački stručnjak je kombinovao, igrao je bez bekova prvotimaca Endija Robertsona i Trenta Aleksandera-Arnolda, počeli su Kostas Cimikas i Džejms Milner. Iako rezultatski deluje rutinski i ubedljivo zbog golova Sadija Manea, Mohameda Salaha i Nabija Keite, Palas je imao nekoliko zaista sjajnih šansi i mogao je definitvno da "zakuva" meč. Luka Milivojević je sve to gledao sa klupe.

Raduje se i Mikel Arteta. Arsenal je posle užasnog starta zabeležio drugu pobedu u nizu.

Posle Noriča su savladali i Barnli na gostovanju - 0:1 (0:1). Jedini gol postigao je Martin Edegard u 30. minutu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt