Fudbal

PADALI SU U NESVEST, TO NIKO NIJE OČEKIVAO! Stanković odlukom iznenadio i najbliže saradnike

Autor Mladen Šolak

Trener Zvezde rekao i šta zamera ekipi. "To malo fali..."

Izvor: YouTube/TV Arena sport 1

Crvena zvezda je u finišu derbija u Humskoj osvojila bod golom glavom Aleksandra Kataija za konačnih 1:1.

Posle meča u kojem je njegov tim gubio od finiša prvog poluvremena posle bombe Bibrasa Natha, Dejan Stanković ukratko je opisao šta je video na terenu.

"Derbi je zbog toga i lep i čudan. To govorim od kada sam došao i pred svaki derbi to govorim, da on odvuče na jednu stranu, kako smu se ćefne. Mi smo kontrolisali do tog gola utakmicu, imali prečku, 'jedan na jedan' situaciju sa golmanom i uglavnom tako biva. Ne uđemo dobro u blok, pritisak, primimo gol, ali zadovoljan sam reakcijom momaka", rekao je Stanković.

U drugom poluvremenu on je izvršio važne izmene, uveo tinejdžere Petra Stanića i Marka Lazetića i oni su dali novu energiju crveno-belima.

"Stavili smo se malkice u problem početkom drugog poluremena, izvršio sam izmene da pomognem timu, da probam da izmenim nešto, ne menja mi da li ću izgubiti 0:1 ili 0:2".

Stanković je posebno govorio o mladim igračima.

"Preponosan sam na decu koja su ušla, mnogo mi je drago. Verovatno to niko nije ni očekivao, to mi govore i saradnici da su pali u nesvest, ponosani sam na Zvezdinu decu, ovo je dan koji će oni pamtiti i sa tom decom smo izjednačili".

Zvezdin trener zamerio je jedno svojim igračima - da nekad fali više karaktera u ovakvim utakmicama.

"Tu sam naravno da pohvalim ovu decu, ali nekad fali karakter. Malo fali karakter, 'tough game', čvrsta utakmica...", govorio je Stanković.

Za kraj, čestitao je crno-belima.

"Česitam Paritzanu, bio je dobar derbi. Pozdrav za Saleta koji radi odličan posao, kao i za moje momke koji nisu posustali 90 minuta uz navijače koji su vetar u leđa. Korektan derbi", rekao je Stanković.