ŠOK U FINIŠU!

MIHA DOBIO CRVENI, PA SOČNO PSOVAO SUDIJU: Bolonja ostala bez pobede, Siniša poludeo - da li mu sledi otkaz?

Autor Nebojša Marković

I pre ovog meča su u Italiji pričali da je to opcija...

Izvor: Profimedia

Nakon debakla protiv Intera (1:6) u prošlom kolu, Bolonja i njen trener Siniša Mihajlović nisu uspeli da stignu do trijumfa u italijanskoj Seriji A. Sada se postavlja pitanje da li je meč na kojem je srpski stručnjak dobio crveni karton ujedno i njegov poslednji na klupi tima sa "Renato Dalare".

BOLONJA - ĐENOVA 2:2 (0:0)

Srpski stručnjak je prethodne subote doživeo jedan od najgorih poraza u trenerskoj karijeri od aktuelnog šampiona Italije, pa su tamošnji mediji odmah krenuli da mu "pakuju" otkaz u Bolonji.

Čak su naveli i da su čelnici kluba već pripremili zamenu za Srbina, nakon samo jednog poraza u novoj sezoni. U pitanju je legendarni kapiten Rome Danijele De Rosi.

Izvor: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Međutim, posle nezanimljivog prvog poluvremena uvodnog meča 5. kola, na samom početku drugog dela domaćin je poveo sjajnim pogotkom škotskog defanzivca Arona Hikija. Škot je sa ivice kaznenog prostora sjajno pogodio suprotan ugao gola Đenove i upisao prvenac u Seriji A - 1:0.

Samo šest minuta kasnije, gosti su uzvratili. Rikardo Orsolini je katastrofalno pogrešio i izgubio loptu, usledio je sjajan centaršut Domenika Krišita, a Matija Destro je majstorski glavom pogodio za izjednačenje protiv svog nekadašnjeg tima - 1:1.

A onda ludnica! Pet minuta pre kraja, Marko Arnautović je iz opravdano dosuđenog penala doveo Bolonju do nove prednosti, a samo dva minuta kasnije, sviran je jedanaesterac i za Đenovu. Odgovornost je preuzeo Krišito i savladao Salvatorea Sirigua - 2:2.

Nezadovoljan odlukom arbitra Frančeska Fornoa, Mihajlović je žestoko protestovao i sudija mu je pokazao put u svlačionicu, a Srbin je sočnim psovkama počastio italijanskog sudiju.

U poslednjim trenucima, Bolonja je mogla do celog plena, ali Sirigu je sjajnom odbranom spasio goste nakon šuta Roberta Sorijana, pa je meč okončan bez pobednika.

SERIJA A, 5. KOLO

Bolonja - Đenova 2:2 (0:0)
/Hiki 49, Arnautović 85 pen - Destro 55, Krišito 87 pen/

Atalanta - Sasuolo (20.45)
Fiorentina - Inter (20.45)

Sreda

Salernitana - Verona (18.30)
Specija - Juventus (18.30)
Milan - Venecija (20.45)
Kaljari - Empoli (20.45)

Četvrtak

Sampdorija - Napoli (18.30)
Torino - Lacio (20.45)
Roma - Udineze (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba)