Pametno!

VLAHOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE OSTAO - POSTAĆE JOŠ BOLJI: Tražili ga Siti i Atletiko - zbog jednog čoveka nije hteo!

Autor Dušan Ninković

Pred njim su novi izazovi u italijanskom prvenstvu, a ako ponovi neverovatnu sezonu cena će mu biti još veća!

Izvor: Profimedia

Pominjalo se čak i 70 miliona evra, ali je Dušan Vlahović (21)ostao u Fiorentini. Da se transfer dogodio, postao bi najskuplji srpski fudbaler svih vremena, ali je odlučio da produži ugovor, ostane u prelepoj Toskani i bude deo Fiorentine koja ove sezone može da bude kandidat za visok plasman u Seriji A.

O razlozima zbog kojih je ostao Vlahović je veoma zrelo govorio iako se zna da su ga tražili evropski giganti.

Pokušavao je da ga ubedi predsednik kluba roko Komiso, ali je izgleda to uspeo novi trener ''Ljubičastih''.

''Osećao sam da treba da ostanem u Fiorentini, a jedan od razloga za to je i trener Vinćenco Italijano. Mislim da ovde mogu da postanem još bolji. Imaću priliku za još mnogo golova i asistencija, a ostalo će doći u svoje vreme'', rekao je Vlahović.

Mladi srpski napadač potvrdio je tako da mu prioritet nije bila selidba u Atletiko Madrid ili neki od tri engleska kluba. Za njega su bili zainteresovani Mančester siti, Arsenal i Totenhem, ali je on nakon završetka prelaznog roka produžio ugovor sa timom iz Firence i dobio najveću platu u istoriji tima.

Očigledno je da Partizanovo dete želi da ide korak po korak u karijeri i da ga prethodna sezona nije mnogo promenila, iako je sa 21 golom u Seriji A bio pravi hit prvenstva. Dugo se nije desilo da jedan tako mlad napadač dominira italijanskim fudbalom.