Fudbal

3 PROMOCIJE U DANU U SRPSKOM FUDBALU! Došla dvojica trenera i jedan sportski direktor

Autor Mladen Šolak

Predstavljeni novi treneri u Beogradu i Nišu.

Izvor: MN Press

Dve promene trenera u danu u Superligi Srbije.

Ovog četvrtka FK Voždovac trebalo je da odigra meč protiv Crvene zvezde, ali je ta utakmica otkazana na zahtev crveno-belih zbog velikog broja obolelih od stomačnog virusa. "Zmajevi" su umesto meča organizovali promociju Aleksandra Linte (45), novog šefa struke, koji je preuzeo tu poziciju od Predraga Rogana.

"Voždovac je trenutno najbolja fudbalska sredina u Srbiji, nije fraza kada se to kaže, kako za igrače tako i za trenere. Po prirodi sam optimista, u životu i u fudbalu, te očekujem samo pozitivne stvari. Moja ideja jeste napadački fudbal, volim da je lopta u našim nogama i sada je na nama da to implementiramo. Zadovoljan sam igračkim kadrom i atmosferom na prvom treningu, nema sumnje da zajedno možemo da beležimo dobre rezultate", rekao je Linta, koji je prošle sezone vodio Radnički tokom uspešne akcije povratka Kragujevčana u Superligu.

Linta je radio u Voždovcu od 2014. do 2017. kao trener omladinaca pomoćnik u šefu stručnog štaba "A" tima. Potom je bio član stručnih štabova i u Vojvodini i u Olimpiji iz Ljubljane, a samostalno je vodio i Irtiš.

BATAK SE VRATIO SA LEGENDOM KLUBA

Izvor: MN Press

Južno od Beograda, u Radnički se vratio Radoslav Batak (44), koji će biti četvrti trener Nišlija od starta ove sezone. On je nasledio Radomira Kokovića, koji je otišao posle samo dve utakmice.

Zajedno sa Batakom, u klub je došla i legenda Radničkog Aleksandar Jovanović (37), koji će biti sportski direktor.

"Prošli put smo ostavili dobar trag ovde u Radničkom i to mi je bio motiv da se vratim i ponovo predvodim ovaj klub. Situacija u kojoj preuzimam Radnički je teška, ali mi je to dodatni motiv. Do reprezentativne pauze nam slede dve utakmice, obe u gostima. Kolubara je već u subotu i imamo malo prostora i vremena da spremimo tim, u kojem postoji i problem sa stomačnim virusom. Prvi cilj je da izvučemo maksimum do te pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone. Smatram da Radnički ima dobar sastav, koji treba da bude u vrhu tabele, ali ne želim da se razmećem obećanjima. Ići ćemo meč po meč. Sa nekim igračima sam već radio i odlično ih poznajem, što će mi značajno olakšati posao na početku. Sa mnom su u stručni štab došli pomoćnici Zoran Repac i Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine", izjavio je Batak.

Batak je vodio Radnički od februara do oktobra 2020. godine, a potom je do februara 2021. vodio Novi Pazar. Prethodno je bio šef stručnog štaba Vojvodine, u kojoj je ostavio dubok trag kao igrač.

Jovanović je za klub odigrao više od 400 utakmica, bio je dugogodišnji kapiten...

"Pričao sam sa ljudima iz rukovodstva pre nekoliko dana i kada su mi ponudili ovaj posao, odmah sam ga prihvatio. Meni je Radnički dao sve u životu, a sada je vreme da i ja njemu nešto dam. Uvek mi je bila želja da radim u Radničkom i za Radnički. Odigrao sam deset sezona za ovaj klub, bio sam kapiten i srećan sa što sam odmah po završetku karijere dobio ovakvu priliku. Čeka me odgovoran posao i verujem da ću se dobro snaći. Biću spona između igrača i stručnog štaba sa upravom i potrudiću se da klub funkcioniše na najboljem mogućem nivou. Velika mi je želja da se publika vrati na Čair. Smatram da imamo dobru ekipu i da ćemo se, uz makismalno zalaganje svih u klubu, vratiti na mesto koje nam pripada, a to je vrh srpskog fudbala", rekao je Jovanović.