Ništa novo

BARSELONA VIŠE NE ZNA DA IGRA: OPET je razočarala, a Kuman morao da ode sa klupe!

Autor Mladen Šolak

Da li će ovo biti poslednji meč holandskog trenera u Barsi? Ako bude, taj odlazak biće neslavan, jer je morao da napusti klupu dok je trajao meč.

Izvor: Profimedia

Nažalost po mnoge koji su donedavno uživali u "tiki-taka" igri Barselone, ovaj sastav nije ni senka onih moćnih timova "Blaugrane". To je dokazano i u četvrtak uveče.

Kadiz - Barselona 0:0

Ekipa Ronalda Kumana ponovo je razočarala, opet nije pobedila i u prvih pet mečeva osvojila je devet bodova. Alarmantnije od toga je to što ništa u igri Katalonaca ne nagoveštava da će uskoro početi da "melju" protivnike i da podsete na moćnu ekipu kakvu ceo svet očekuje od Barse.

Za Barselonu su igrali: Ter Štegen - Mingeza, Pike, Arauho, Dest, Frenki De Jong, Buskets, Gavi, Demir, Depaj, Luk De Jong. Nastupili su i: Serđi Roberto, Filipe Kutunjo, Niko Gonzales, Riki Puć.

Napadač Barse Memfis Depaj imao je u 94. minutu zicer "jedan na jedan", a onda je promašio čitav gol sa oko pet metara. Isto tako, nije iskoristio ni nekoliko prilika u drugom poluvremenu, pa je i tako pokazao da nije u formi u kojoj je bio u Lionu...

Sliku Barselonine igre dao je i Busketsov potez iz 95. minuta, kada je još jedna lopta ubačena u teren, a on je igrao njom da bi sprečio napad Kadiza. Zbog toga je dobio žuti, Kuman se zato bunio, a onda je dobio crveni karton, kao i njegov vezista Frenki De Jong u 65. minutu.

Kumanov tim sprečio je ove nedelje blamažu i poraz protiv Granade na Nou Kampu, ali večeras nije umeo da pobedi ni Kadiz, još jednu ekipu relativno skromnog kvaliteta, koja će se verovatno boriti za opstanak do kraja.

Za šta će se boriti Barselona? Za titulu vrlo verovatno neće, ako se nešto drastično ne promeni uskoro. Pre svega trener!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt