Lista strelaca!

SERGEJ STIGAO MIHU, OSTAJU JOŠ DVOJICA: Pokušava da nadmaši legendu, a preti mu čudo od igrača!

Autor Dušan Ninković

Ko će biti najbolji srpski strelac u istoriji Seriji A? Dvojica imaju lepe šanse da obore rekord!

Izvor: Profimedia

Bila je Italija jedno vreme omiljena destinacija srpskih fudbalera, a i navijači u našoj zemlji obožavali su da gledaju Seriju A. Najčešće i najlakše se iz srpskog fudbala odlazilo baš na Apenine, a ekipe poput Juventusa, Milana, Intera, pa čak i onih manjih kao što su Fiorentina i Parma, uvek su imale dobru bazu navijača.

Srpski fudbaleri često su bili veoma važni u svojim klubovima, a i danas ima takvih primera. Sergej Milinković-Savić godinama je jedan od najbitnijih igrača Lacija. To je pokazao i u gradskom derbiju, gde je njegov Lacio savladao Romu (3:2), uz pogodak bivšeg igrača Vojvodine.

Ovaj gol ''pogurao'' ga je na listi strelaca kada gledamo samo Srbe u Seriji A!

Sergej Milinković-Savić stigao je do svog 39. gola u Seriji A i tako prestigao Sinišu Mihajlovića, koji je do sada držao treće mesto na listi strelaca. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde bio je majstor slobodnih udaraca, pa iako je u Italiji uglavnom igrao u defanzivi, znao je da bude noćna mora golmanima.

Ispred veziste Lacija sada se nalaze samo dvojica fudbalera. Sa devet pogodaka više na drugom mestu je Adem Ljajić, koji je trenutno član Bešiktaša i pitanje je da li će se do kraja karijere vraćati u Italiju da popravlja saldo. Na čelu tabele je penzionisani Dejan Stanković, aktuelni trener Crvene zvezde, čiji učinak od 51 gola godinama odovela rušenju.

Moguće je da će ga oboriti Sergej, ali i još jedan srpski fudbaler. Ukoliko se dovoljno dugo zadrži u Italiji, nema dileme da će i Dušan Vlahović (21) biti u samom vrhu liste strelaca.

Mladi napadač Fiorentine trenutno deli petu poziciju sa legendarnim Vladimirom Jugovićem, koji je postigao 31 gol u elitnom rangu italijanskog fudbala. Samo od početka prošle sezone do danas Vlahović je bio strelac 25 ligaških golova!

Lista srpskih strelaca u Seriji A:

  • Dejan Stanković - 51 gol
  • Adem Ljajić - 48 golova
  • Sergej Milinković-Savić - 39 golova
  • Siniša Mihajlović - 38 golova
  • Dušan Vlahović/Vladimir Jugović - 31 gol