U BEKSTVU

POZNATOG TURSKOG FUDBALERA TRAŽE ZBOG UBISTVA: Upucao čoveka na ulici, pa pobegao - raspisana poternica!

Autor Mladen Šolak

Prema vestima iz Turske, u blizini Istanbula je jedna osoba stradala, a povređeno je četvoro!

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO JOHN THYS

Nekadašnji turski fudbaler Sezer Ozturk (35), koji je  igrao za Bajer, Fenerbahče i Bešiktaš, navodno je usmrtio jednu osobu, a ranio još četiri svojim pištoljem u svađi u saobraćaju!

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, sve se dogodilo u blizini Istanbula, kada je fudbaler sa prijateljem pokušao da prođe putem koji su blokirali prolaznici.

Usledila je svađa, a ubrzo i tuča u kojoj je navodno Ozturk izvadio pištolj, pucao, pa pobegao.

Čitav prizor je navodno snimljen mobilnim telefonima, a turski mediji i dalje veoma oprezno pišu o čitavom incidentu.

Žrtva je Halil Ibrahim Genč (24), njegov otac je pretrpeo ubode u nogu, a policija traga za Ozturkom, koji je u bekstvu od ovog stravičnog incidenta.

Izvor: YouTube/Haberturk

"Lokalni organi su izdali poternicu za osumnjičenim fudbalerom, po optužbama za namerno ubijanje i namerno povređivanje", piše turski "Hurijet".

"Čuli smo pucnje, pet-šest metaka. Čovek je pobegao odatle. Samo smo čuli da je bila svađa na putu. Ne znam ni povređene", otkrili su svedoci o tom događaju.

Drugi osumnjičeni, Abdulah M, ogradio se na svaki način od Sezera Ozturka, koji je svojevremeno dobio i poziv da igra za tursku reprezentaciju.

"Nisam ni na koji način učestvovao u incidentu i nemam informaciju o tome šta se desilo. Pozvao sam Sezera Ozturka, ali nisam mogao da ga dobijem. Bilo mi je potrebno vreme da se saberem, pa sam se sutradan predao policiji svojevoljno, rekao je on.

Sezer Osturk rođen je u Nemačkoj 1985, fudbalski se školovao u Bajer Leverkuzenu za koji je 2004. i zaigrao kao profesionalac. Potom je nastupao za Nirnberg, Manisaspor, Eskišehir, Fenerbahče, Bašakšehir, bio je i član Bešiktaša...