Tuga!

SAMO 1 ČOVEK NE ZNA DA JE MARADONA UMRO: Porodica brine za njegovo zdravlje, a LEGENDE će morati da mu kažu!

Autor Dušan Ninković

Dao mu je šansu kada mnogi nisu verovali da će postati jedan od najboljih u istoriji.

Izvor: MN Press/Profimedia

Prošlo je skoro godinu dana od smrti Dijega Maradona, a postoji osoba koja je u njegovom životu bila veoma važna a da za to uopšte ne zna!

Legendarni argentinski fudbaler preminuo je krajem novembra 2020. godine, a tih dana je to bila jedna od najtužnijih vesti na svetu. Dok se ceo svet opraštao od mađioničara sa fudbalskom loptom, Karlos Bilardo (83) ni deset meseci kasnije ne zna da je Dijego napustio ovaj svet.

Informacije o smrti svog najboljeg učenika Karlos Bilardo čuće od dvojice takođe legendarnih argentinskih fudbalera, članova tima koji je davno pokorio svet. Oni će svom treneru reći da više nema njegovog omiljenog fudbalera.

Plan je da Oskar Ruđeri i Horhe Buručaga, fudbaleri koji su zajedno sa Maradonom a pod komadom Bilarda 1986. godine osvojili Mundijal, saopšte nekadašnjem selektoru Argentine da Dijega Armanda Maradone više nema. Do sada je porodica to krila zbog krhkog zdravstvenog stanja bivšeg trenera, ali je procena da će on to lakše podneti ukoliko čuje od igrača koje je trenirao uticala i na njih da promene odluku.

Tokom prethodnih deset meseci Bilardovi ukućani morali su da požure i prebace televizijski program kad god je bilo reči o Maradoni ili da sakrivaju dnevnu štampu od njega kako ne bi na taj način saznao da fudbalera koji je nosio 10 u njegovoj reprezentaciji više nema među živima.

Upravo je Bilardo kao selektor Argentine uveo u nacionalni tim čoveka koji će kasnije postati heroj. Njih dvojica su i nakon saradnje u reprezentaciji ostali prijatelji, a najbliži rođaci baš zato su želeli da poštede Karlosa teške teme o smrti jednog od najboljih igrača ikada.

''Doktor'', kako zovu Bilarda je od 1983. do 1990. godine bio selektor nacionalnog tima, dok je kao direktor reprezentacije radio između 2008. i 2014. godine.