NE ZANIMA GA

ANALIZIRAO SAM I ANALIZIRAO ZVEZDU... Vodio Hrvate, pa Bugare i čuo da Stanković ima probleme: Pa tako je svima!

Autor Milutin Vujičić

Litvanac na klupi Ludogoreca se dobro pripremio za meč.

Izvor: YouTube/PFC Ludogorets/Screenshot

Crvena zvezda oslabljena gostuje u četvrtak Ludogorecu u drugom kolu grupne faze Lige Evrope (21.00), a trener srpskog šampiona Dejan Stanković poručio je da mu ne pada na pamet da "plače zbog izostanka igrača".

Spreman je da se uprkos brojnim problemima suprotstavi prvaku Bugarske koji će biti pravi izazov. Dobro je poznato koliko Ludogorec ulaže novca u strance, to je već na koži osetila Zvezda koju je vodio Miodrag Božović, a vrlo uspešno ih vodi ne tako poznati trener Valdas Dambrauskas iz Litvanije.

U pitanju je stručnjak koji je slavu stekao vodeći Žalgiris i RFS, potom se odlično pokazao na klupi hrvatske Gorice, da bi od januara preuzeo Ludogorec i vodio ih do šampionskog slavlja.

Radi se o treneru koji drži taktiku u "malom prstu", a koji je detaljno analizirao i Zvezdu.

"Proveo sam mnogo vremena analizirajući Crvenu zvezdu poslednje dve nedelje. Najbitnije je da uspostavimo kontrolu utakmice onako kako mi želimo. Plan za sutra je da neutrališemo najjača protivnikova oružja, da istražimo njegove slabosti i da damo sve od sebe. Ne želim da pričam o formaciji i taktici za meč", kazao je Litvanac.

Istakao je da neće igrati Vanderson, Nedeljkov i Kauli, dok se vraćaju Čibota i Despodov, a upoznat je sa problemima koje uoči meča ima i Dejan Stanković.

"Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Apsolutno ih svi imaju. Za mene to nije problem već prepreka koju treba savladati. Profesionalci moraju da se naviknu na takve stvari. Zvezda ima sjajan tim. Ne znam da li je ovo bolje ili lošije po nas. Motivacija za oba tima će biti to što imaju probleme sa izostancima", rekao je Dambrauskas i dodao da želi pravi pristup njegove ekipe, drugačiji nego protiv Mitjilanda.

Ludogorec je u prvom meču Lige Evrope remizirao protiv danskog tima (1:1), dok je Zvezda pobedila Bragu (2:1).