POČETAK

ISTORIJA! ZVEZDA JE POTPISALA UGOVOR NA KOJI JE POSEBNO PONOSNA! Crveno-beli poručili: Mi smo tu za vas

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda potpisala ugovor sa Singidunumom na koji je posebno ponosna.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Velika stvar za košarkaše u kolicima i za Crvenu zvezdu. U dvorani "Aleksandar Nikolić" je potpisan ugovor između crveno-belih i kluba Singidunum.

Na konferenciji za štampu su prisustvovali Vladimir Kuzmanović, predsednik saveza košarkaša u kolicima, zatim prvi čovek Singidunuma Željko Ćirković i direktor Zvezde Filip Sunturlić.

Kuzmanović, čovek koji je nekada igrao za Zvezdu, nije krio zadovoljstvo.

"Ova saradnja i treba da dovede do toga da se klub promoviše kroz Crvenu zvezdu, ideja je potekla od Saveza košarke u kolicima čiji sam predsednik. Ovo su prihvatile sve srpske ekipe u ABA ligi i doprineće promociji košarke u kolicima. Napravili smo istorijske uspehe plasmanom u B diviziju, mi smo među 17 reprezentacija u Evropi što je veliki uspeh ako se uzme u obzir da imamo najmanji broj košarkaša u kolicima", rekao je Kuzmanović.

Nada se da će osobe sa invaliditetom doći i početi da se bave sportom. Posebno sada najave o podršci i od ABA lige.

"Osobe sa invaliditetom ne znaju za ovaj sport i ove manifestacije. Ovo je korak ka tome da jedan beogradski klub Singidunum, Nais, Despot, Soko i Vojvodina dobiju partnere u cilju promocije ovog sporta. Jedini sport osoba sa invaliditetom koji se igra po istim pravilima kao košarka. Hvala Zvezdi na saradnji koja će doprineti popularizaciji ovog sporta", naglasio je Kuzmanović.

Ćirković se zahvalio svima i otkrio da je ovo potpisivanje ugovora bilo istorijsko.

"Ne bih dužio mnogo. Hvala Savezu košarakaša u kolicima i Zvezdi na ukazanom poverenju. Pozvao bih sve osobe sa invaliditetom da dođu da se bave ovim sportom. Pokušaćemo da napredujemo i da razvijemo ovaj sport. Slobodno možete da kažete da je ovo istorija, pošto mislim da nema kluba u regionu koji je ovako nešto uradio", kazao je Ćirković.

Direktor srpskog kluba je imao jasnu poruku.

"U ime Crvene zvezde, prvog tima, stručnog štaba i svih u klubu želimo da kažemo da smo mi zahvalni vama na svemu što radite. Trudićemo se da vam pomognemo sa svim što vam je potrebno, mi smo tu za vas. Drago mi je što smo napravili iskorak i pokazali da možemo da shvatimo ovaj sport na drugi način", zaključio je Sunturlić.