Majstorija

DINAMOV NAPADAČ ISKOPIRAO ROBIJA - OVAKO JE UMEO I PROSINEČKI: Cela Evropa priča o penalu Hrvata! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Majstorija hrvatskog fudbalera u Belgiji, gde je Dinamo uspeo da osvoji ceo plen.

Izvor: S Live/Printscreen

Zagrebački Dinamo osvojio je sva tri boda na gostovanju Gentu (0:3), a dva gola sa bele tačke postigao je napadač Bruno Petković. Posebno zanimljiv bio je njegov prvi gol na meču.

U trećem minutu nadoknade prvog dela igre zatresao je mrežu belgijskog predstavnika i to nakon što je dobro namučio golmana domaćeg tima, mladog Martina Vandervurta (19). Dečak na golu Genta bio je potpuno zbunjen načinom na koji iskusni Petković izvodi kazneni udarac. Azapravo, samo je kopirao Robija...

Povremeni reprezentativac Hrvatske bio je izuzetno opušten, a njegov govor tela prevario je dečaka koji je stajao između stativa. Savladao ga je na iskustvo, ali i kvalitet koji kod Petkovića nikada nije bio sporan.

Odmah nakon meča ovaj kazneni udarac mnoge je podsetio na šut koji je izveo Robert Prosinečki! Pre tačno 24 godine nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde zatresao je mrežu gotovo identičnim pokretima!

Pogledajte kako je to izgledalo:

Napadač kluba iz Zagreba lopti je prilazio korakom i bez ikakvog zaleta, isto kao što je uradio Robi. Golman je bio zbunjen, a da stvari budu još gore Bruno Petković ga je ''cimnuo'', pa je mladi čuvar mreže napravio korak u pogrešnom smeru.

I tu je već bilo kasno...

Kada je Martin krenuo u svoju desnu stranu, iako je to bilo samo nekoliko desetina centimetra, Bruno je mogao loptu neometano da pošalje u levu. Lopta je u gol za dupliranje prednosti prošla manje od metar od čuvara mreže Genta, ali je on bio potpuno nemoćan jer je trenutak pre toga uhvaćen na krivoj nozi.