NIJE TO OČEKIVAO

PARTIZAN NIJE KAŽNJEN 33 MEČA, NE UZIMAJTE NAM TO: Stanoje iznenađen potezom Napretka - Nismo tako strašnu stvar uradili

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana nije očekivao da čuje vest da u Kruševcu planiraju dolazak isključivo domaćih navijača, ali ne i navijača crno-belih.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju Napretku u Kruševcu u utakmici 11. kola Superlige Srbije, a dan pre meča, trener Aleksandar Stanojević bio je iznenađen konstatacijom da na tom meču neće biti dozvoljen pristup navijačima crno-belih.

Poruka iz Kruševca da će na stadion Napretka moći da uđu samo domaći navijači nije naišla na odobravanje kod trenera Partizana, koji ističe da je suspenzija istekla.

Sve je počelo rečima direktora Napretka Vladimira Arsića. On je istakao da je Partizanovim navijačima zabranjen organizovan dolazak, a sve nakon odluke Disciplinske komisije FSS.

"Deo južne tribune, predviđen za gostujuće navijače, biće zatvoren, a naše pristalice sa sezonskim kartama, ukoliko ne žele na jug, mogu da uđu na severnu tribinu", istakao je Arsić.

Međutim, to je izazvalo reakciju kod Stanojevića, koji ističe da je suspenzija od tri meča istekla i da bi navijači Partizana trebalo da budu na stadionu u Kruševcu.

"Proverićemo... Odradili smo tri utakmice kazne, gostovali u Lazarevcu, Kragujevcu i Lučanima bez navijača. Ne možemo 33 meča da budemo kažnjeni, nismo baš toliko strašnu stvar uradili. Očekujemo naše navijače u nedelju", bio je Stanojević iznenađen.

"Navijači nam mnogo znače, nema razloga da ne budu na utakmici u Kruševcu ako su tri utakmice kažnjeni. Nemojte da nam oduzimate nešto zbog čega se igra fudbal. U redu, desilo se nešto u Novom Pazaru, svako je kažnjen adekvatno, ne bi trebalo više da pričamo o tome", poručio je Stanojević.

Osim o situaciji oko prisustva navijača Partizana na meču u Kruševcu, Stanojević je govorio i o samom meču.

"Svima nam je jasno šta nam znači svaka utakmica u prvenstvu. Želimo da uradimo ono što je najbolje za nas. Napredak igra u dobroj formi ove sezone, pogotovo kod kuće, imaju sve pobede osim jedne utakmice, tako da smo maksimalno koncentrisani i spremni. Kadrovska situacija je dobra, osim Saničanina koji je van konkurencije zbog korone, svi ostali su zdravi."

Ovo je poslednja utakmica za Partizan pred reprezentativnu pauzu i Stanojević veruje da neće biti opuštanja u njegovom timu.

"Sama činjenica da smo na prvom mestu i da treba da ostanemo tu, ne daje nam mogućnost da neko bude nemotivisan. To bi bilo neozbiljno s naše strane. Opet ćemmo rotirati. Kruševac je fudbalski grad, lep je ambijent, nadam se da će biti dobar teren, dosad je bio što smo gledali utakmice."

Trener crno-belih je prokomentarisao i rutinu s kojom je njegova ekipa počela da pobeđuje u poslednjim utakmicama.

"Imamo taj pobednički mentalitet i uglavnom igramo dobro. Nekad imamo periode, kao protiv Flore, kad smo bili lošiji i nesigurni. Imate i kad igrate dobro i ne pobedite. Ne može uvek, zato smo oprezni pred svaku utakmicu", poručio je Aleksandar Stanojević.