MAJSTORSKI!

"DŽOKERU" DŽEKU DOVOLJNO I 30 SEKUNDI: Inter gubio i mučio se, a onda je došao on - preokret u režiji velikog Edina!

Autor Nebojša Marković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igra fenomenalno od dolaska na "Đuzepe Meacu".

Izvor: Profimedia

Loše je Inter stajao u duelu sa Sasuolom, gubio u prvom poluvremenu, a onda je Simone Inzagi u 57. minutu napravio četvorostruku izmenu i ispostavilo se da će to biti ključni trenutak na meču.

Inter je savladao Sasuolo 2:1 na teškom gostovanju, a apsolutni junak bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko!

Sve je počelo loše po šampiona Italije, kada je Domeniko Berardi postigao vodeći gol za zeleno-crne u 22. minutu i to iz penala. Ipak, u nastavku je Inter došao do preokreta.

Jedan od četvorice novih igrača na terenu malo pre isteka sat vremena je bio Edin Džeko, koji je zamenio Hoakina Koreu, a samo 30-ak sekundi kasnije, u prvom kontaktu sa loptom, upravo on se upisao u strelce!

Odlično je ispratio dodavanje Ivana Perišića i glavom zatresao mrežu Sasuola. Džeku je to bio već šesti prvenstveni gol u sezoni, čime se na liderskoj poziciji najboljih strijelaca izjednačio sa Ćirom Imobileom (Lacio).

Dvadesetak minuta kasnije, usledio je još jedan sjajan potez Džeka - iznudio je penal za Inter, koji je u vođstvo "nerazura" pretvorio Lautaro Marzinez.

Mogao je Džeko i do drugog gola, tačnije postigao ga je u 82. minutu, ali je on bio poništen zbog ofsajda.

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić igrao je dobrih sat vremena, a onda je ostao bez snage, pa ga je 15-ak minuta pre kraja utakmice trener "zeleno-crnih" Alesio Dionizi poslao na klupu.

SERIJA A - 7. KOLO:

Sasuolo - Inter 1:2 (1:0)
/Berardi 22 pen - Džeko 58, Marzinez 78/

Odigrano u petak:

Kaljari - Venecija 1:1 (1:0)
/Balde 19 - Buzio 90+2/

U nedelju:

Bolonja - Lacio (12.30)
Verona - Specija (15.00)
Sampdorija - Udineze
Fiorentina - Napoli
Roma - Empoli (18.00)
Atalanta - Milan (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO.ba)