Uživo

PARTIZANOV NIZ TRAJE, ODMAKAO ZVEZDI OSAM BODOVA! Dva penala, dva crvena i gol Rikarda za trijumf crno-belih!

Lider Superlige došao do pobede u Kruševcu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

Derbi kola je završen. Partizan u Beograd vraća tri boda!

Izabranici Aleksandra Stanojevića su u Kruševcu savladali Napredak - 1:0 (1:0). Sada su pobegli Crvenoj zvezdi na osam bodova prednosti, pošto crveno-beli večeras igraju protiv Metalca.

Utakmica je bila dosta nervozna, što može da se vidi i po dva crvena kartona, dok je gol za pobedu postigao Rikardo posle ponovljenog penala u 12. minutu.

Od samog starta je bilo vidljivo da su i jedni i drugi pod tenzijom. U osmom minutu je Ćuković kao poslednji igrač odbrane oborio Rikarda, sudija je pokazao na "belu tačku". Ujedno je pokazao i crveni karton Ćukoviću. Rikardo je preuzeo odgovornost, šutirao, Vasiljević je odbranio njegov šut.

Počelo je slavlje na tribinama, ali je arbitar dobio instrukcije iz VAR sobe i potvrdio da je golman domaćeg tima bio van gol-linije sa obe noge i da se jedanaeseterac ponavlja. Na "popravnom" je napadač crno-belih bio siguran, pogodio je i doneo perdnost svom timu.

Gol Rikarda iz ponovljenog penala
Izvor: YouTube/Arena sport

Sa vođstvom je beogradska ekipa otišla na pauzu, a u završnici je Urošević dobio žuti karton zbog koškanja sa protivnicima. Stanojević je primetio nervozu, pa je u pauzi izveo Pantića, uveo Natha. A, onda je u 54. minutu Urošević napravio glupost, faul sa leđa i drugi žuti karton. To je značilo da će oba tima igrati sa desetoricom.

Bilo je prilika, mogao je Partizan da uveća vođstvo, kao što je Napredak imao prilike za izjedančenje. Ni jedni ni drugi nisu uspeli. Rezultat se do kraja nije menjao.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:47

90' - JOŠ TRI MINUTA

Igraće se tri minuta u nadoknadi utakmice.

17:43

84' - MILETIĆU SE UKAZUJE POMOĆ

Faul je Marjanović narpavio na Miletiću. Fudbaleri Partizana su opkolili sudiju Minakovića, tražili su drugi žtui karton za Marjanovića. Arbitar je pokazao da je na vezi sa VAR sobom i da nije bio faul za drugi žuti. Za to vreme je lekarska ekipa ukazivala pomoć iskusnom defanzivcu Partizana.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:40

81' - SUKOB ZDJELARA I MARJANOVIĆA

Zdjelar je oborio Marjanovića, to je iznerviralo fudbalera Napretka, pa je došlo do sukoba. Sudija je ubrzo prišao i smirio ih.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:34

77' - DOBRA IDEJA RIKARDA

Lepa akcija Partizana, Rikardo je ušao u u kazneni prostor, centrirao po zemlji ka Terziću, uz dosta sreće je odbrana Napretka uspela da izbiuje loptu.

17:29

72' - KARTON ZA RIKARDA

Rikardo je napravio faul i onda je počeo da protestuje. BIo je ljut što neka od prethodnih situacija nad njim nije okarakterisana kao faul. Protesti su se nastavili, pa je Minaković izvadio žuti karton.

17:28

70' - UŠAO ĐURIČKOVIĆ

Izmena u Napretku. Bačanin se povredio, zamenio ga je Đuričković.

17:25

66' - VELIKA PRILIKA ZA BAČANINA

Mogao je Bačanin da donese izjednačenje. Našao se u izglednoj prilici pred golom Partizana. Previše je oklevao, čekao i to su iskoristili defanzivci Partizana.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:16

57' - NOVE PROMENE STANOJEVIĆA

Posle crvenog kartona je Stanojević napravio još dve promene. Izašli su Marković i Jović, ušli su Obradović i Terzić.

17:12

54' - CRVENI ZA UROŠEVIĆA!

Glupost Uroševića. Jovanović se zaleteo, defanzivac Partizana mu je ušao u putanju, napravio očigledan faul i dobio žuti karton. Problem za njega je što je ranije dobio prvi žuti, tako da mu je to bio drugi. Za njega je meč završen.

Oba tima sa desetoricom do kraja!

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:09

52' - SREĆA UZ PARTIZAN

Napao je domaći tim, u kaznenom prostoru Miljković je promašio loptu, mogla je da bude veoma opasna situacija, ali je Bačanin napravio faul

17:05

48' - MARKOVIĆ JE BIO BLIZU

Odlično se Marković oslobodio čuvara, pronašao prostor za šut, gađao je dalji ugao, Vasiljević je odlično intervenisao. Usledio je korner, Miletić je ostao sam, ali je šutirao daleko preko gola.

17:03

46' - NATHO NA TERENU

U pauzi između dva dela je Stanojević narpavio prvu izmenu. Umesto nervoznog Pantića je ušao Natho.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

16:47

POLUVREME

Poluvreme u Kruševcu. Partizan ima gol prednosti (0:1).

U završnici prvog dela je Urošević imao priliku da uveća prednost posle centaršuta Markovića, Vasiljević je uspeo da spreči pogodak. Jovanović se žalio na povredu posle duela sa Vujačićem, lekarska ekipa je ušla na teren, ali se ubrzo pridigao.

16:41

41' - UROŠEVIĆ NERVOZAN, DOBIO KARTON

Napravio je Urošević faul na Raškoviću, fudbaler domaćeg tima je ostao da leži, a defanzivac Partizana se iznervirao. Došlo je do koškanja, a nervozni Urošević je dobio žuti karton što ga je dodatno iznerviralo. Saigrači su ga odvukli od mesta događaja.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

16:37

37' - NAPREDAK PRETI

Oslobodio se Napredak pritiska. Rašković je odlično šutirao, Stevanović je uz dosta problema uspeo da interveniše.

16:33

OVAKO JE PARTIZAN POVEO

Partizan je poveo golom Rikarda posle ponovljenog penala. Pogledajte kako je to izgledalo.

Gol Rikarda iz ponovljenog penala
Izvor: YouTube/Arena sport

16:31

31' - ŽUTI ZA PANTIĆA

Jovanović je ukrao loptu Pantiću, a fudbaler Partizana ga je gurnuo s leđa. Minaković nije imao dilemu, pokazao mu je žuti karton. Posle centaršuta iz prekida nije bilo uzbuđenja.

16:28

28' - STEVANOVIĆ INTERVENIŠE

Probao je ponovo Napredak iz kontre. Ovog puta nešto bolje,, ali je Stevanović bio na mestu i dobro je intervenisao.

Izvor: MN Press

16:24

22' - POKUŠAO I NAPREDAK

Posle crvenog kartona koji je dobio domaći tim svoje šanse traži uglavnom iz kontre. Jedna takva je viđena i pokušaj da nešto urade, ali je Urošević bio na pravom mestu da osujeti napad. Pre toga je Marković loše šutirao glavom, pa Vasiljević nije imao težak posao.

16:16

16' - NAVIJAČI SU BESNI

Navjači domaćeg tima su besni zbog ponovljenog penala i crvenog kartona. Protestuju sa tribina.

16:11

12' - PONOVLJEN PENAL I VOĐSTVO PARTIZANA

Poradovali su se domaći igrači, ali je usledila VAR provera. Utvrđeno je da je Vasiljević izašao van gol-linije što po novim pravilima nije dozvoljeno. Posle provere je utvrđeno da se ponavlja jedanaesterac.

Rikardo je ponovo uzeo loptu i pogodio sa popravnog!

16:10

10' - PARTIZAN PROMAŠIO PENAL!

Rikardo je oboren u kaznenom prostoru. Minaković je pokazao na "kreč" i pokazao je crveni karton Ćukoviću.

Rikardo je preuzeo odgovornost, šutirao i promašio. Golman Vailjević je odbranio, lopta je pogodila prečku i otišla van kaznenog prostora.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

16:06

6' - PARTIZAN TRAŽIO PENAL

Tražio je Jović penal za svoj tim posle jednog centaršuta. Minaković je pokazao da je sve čisto, ali je VAR proveravao situaciju. Posle kratke provere iz Stare Pazove je potvrđena odluka glavnog arbitra. Nema penala.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

16:04

4' - LAK POSAO ZA STEVANOVIĆA

Ćuković je pretrčao skoro pola terena, odlučio da se oproba sa ivice kaznenog prostora i šutirao je pravo u golmana Stevanovića.

16:00

1' - MEČ JE POČEO

Utakmica u Kruševcu je i zvanično počela.

15:59

NEMA NAVIJAČA PARTIZANA

Kao što je najavljeno - nema navijača Partizana u Kruševcu. Južna tribina je zatvorena, pa će tako samo domaći tim imati podršku publike na ovoj utakmici.

15:54

"PARTIZANU NIKO NIJE NI PRIŠAO"

"Partizan je favorit, dominiraju od početka prvenstva u svakom pogledu, ali nismo bolesno zaluđeni da moramo da pobedimo. Partizan ima najbolji tim, odlično je vođen i niko ih nije pobedio, niko im nije ni prišao...", rekao je trener Napretka Milan Đuričić za TV Arena sport.

"I oni igraju dobro, odlično, očekujem agresivan Napredak koji će napadati, koji igra pred domaćom publikom, prelep je ambijent, nadam se da će biti lep ambijent i da će biti dobra utakmica. Napraviću sedam promena, moram da ih pravim, da bismo igrali sa svežim snagama", rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

15:44

15:36

Rezultati i parovi 12. kola Superlige

Napredak - Partizan 16
Mladost - Novi Pazar 18
Crvena zvezda - Metalac 20
Vojvodina - Radnički 20

odigrano u subotu

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)
/Đuranović 49', Mladenović 90'/

TSC - Čukarički 1:2 (0:1)
/Ratkov 47' - Čolović 39', Kajević 67'p/

Radnik - Proleter 0:1 (0:0)
/Tomović 78'/

Spartak - Voždovac 0:4 (0:2)
/Stanisavljević 32', 79', Vujnović 36', 72'/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
15:30

Glavni arbitar je Nenad Minaković

Izvor: MN Press

15:29

Trener Napretka dobro poznati stručnjak

Na klupi Kruševljana sedi Milan Đuričić "Đumi", iskusni trener koji je radio u Partizanu kao asistent Savi Miloševiću i zajedno su osvojili Kup i igrali grupnu fazu Lige Evrope.

Posle Partizana on je vodio Radnički iz Niša (i savladao crno-bele na klupi "Meraklija"), a u Napretku jee od decembra 2020. i beleži veoma dobre rezultate sa Kruševljanima.

Izvor: MN Press

15:26

Teško gostovanje crno-belih

Gostovanje u Kruševcu je godinama teško po crno-bele. U poslednjih pet mečeva crno-belih na stadionu Napretka, domaćin je ostvario tri pobede, a Beograđani jednu.

15:23

Pantić od prvog minuta

Partizanov vezista Danilo Pantić je u pobedi protiv Spartaka odigrao pola sata, kao i u meču protiv Flore u Konferencijskoj ligi, a danas će biti prvi put u startnoj postavi još od 8. avgusta. Posle toga je nedeljama bio na oporavku od povrede.

Izvor: MN Press

15:20

Poznati su sastavi!

NAPREDAK: Vasiljević - Jovanović, Marinković, Mršić, Tomić, Spremo, Marjanović, Rašković, Jovanović, Ćuković, Bačanin

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Pantić, Marković, Jović, Rikardo

15:18

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice!

Ukratko

  • KRAJ: Napredak - Partizan 0:1
  • Dva penala
  • Dva crvena kartona
učitaj još +