DERBI!

ŠTETA ŠTO JE TRAJALO SAMO 90 MINUTA: Salah dao GOL SEZONE, ali Liverpul nije pobedio Siti!

Autor Dušan Ninković

Fantastičan susret videli smo u derbiju Premijer lige.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija odigrali su derbi bez pobednika (2:2), ali su spektakularnom utakmicom prikovali za male ekrane gledaocve širom sveta.

Utakmicu koja je možda i najbitniji meč u Engleskoj u ovoj fazi sezone obeležio je maestralni Mo Salah, koji je večeras plesao po Enfildu. Prvo je fantastično izbacio iz igre Kansela i asistirao za Manea, a onda i postigao gol koji je kandidat za najbolji u sezoni...

Liverpul - Mančester siti 2:2 (0:0)
/Mane 59, Salah 76 - Foden 69, De Brujne 81/

Egipćanin je uništio gotovo celu odbranu Mančester sitija pre nego što je zatresao mrežu, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Iako je tim Jirgena Klopa dva puta imao prednost, nisu uspeli da izdrže i osvoje sva tri boda koji bi im doneli čelnu poziciju na tabeli pred pauzu za oktobarske mečeve reprezentacija. Stiče se utisak da su prebrzo primali golove nakon što su teškom mukom uspeli da povedu.

U mnogo sadržajnijem drugom delu meča prvo je pogodio Sadio Mane, kog je maestralno uposlio Salah. Primljenu loptu od Fabinja prvo je proturio pored Kansela, povukao napad i pravovremeno asistirao Senegalcu koji se u idealnom trenutku ubacio u kazneni prostor.

Ipak, samo deset minuta kasnije, Liverpul je poklekao. Strelac na drugoj strani terena bio je Fil Foden, koji je ostao zaboravljen na desnoj strani Liverpulovog kaznenog prostora. Odatle je lepo gađao i prizemnim udarcem matirao Alisona.

''Redsi'' su vodili i nekoliko minuta kasnije, kada smo videli najlepšu akciju na meču. Mohamed Salah se šetao kroz odbranu, driblao defanzivce Mančester sitija kao da su pioniri, a onda preciznim udarcem pogodio suprotan ugao Edersonovog gola.

Ni tada radost nije potrajala...

Kevin de Brujne je na drugoj strani terena iskoristio nespretnu intervenciju odbrane i loše izbačenu loptu sačekao na ivici kaznenog prostora. U svom stilu, imao je dovoljno vremena da se namesti i plasira, a to je uglavnom neodbranjivo za golmane.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt