Fudbal

DA SVAKA UTAKMICA BUDE KAO NAŠA PROTIV ZVEZDE! Lazetić posle "Marakane": Takvo nam prvenstvo treba!

Autor Mladen Šolak

"U drugoj polovini poluvremena smo bili i bolji od Zvezde, o čemu govori i statistika. Sveli smo ih na četiri šuta ka našem golu i samo jedan u okvir", zadovoljno konstatuje trener Metalca posle gostovanja Zvezdi. Uprkos porazu, taj meč biće podstrek za čitav mladi tim.

Izvor: MN Press

U borbenoj utakmici na "Marakani", Crvena zvezda pobedila je Metalac 3:1, a trener Milanovčana Žarko Lazetić zadovoljan je nastupom svojih izabranika.

Ekipa mladog trenera imala je svoje šanse, postigla jako lep gol, pretila crveno-belima i pokazala se u odličnom svetlu na terenu branioca titule.

Dan posle, Lazetić je sabrao utiske o utakmici i pohvalio ekipu.

"Svi znamo koliko Zvezda nije izgubila na svom terenu i koliko je tamo teško igrati, ali naši momci su tokom utakmice osetili da imaju šansu da promene tu statistiku, pa sam nakon meča u svlačionici osetio koliko su bili razočarani krajnjim ishodom", rekao je Lazetić.

"Prirodno je, kada postaviš visoke ciljeve, da se razočaraš ako ih ne ispuniš, jer fudbal se u krajnjoj liniji i igra zbog rezultata. S druge strane, zadovoljan sam kako smo izgledali. Posle prvih 15, 20 miniuta, koliko nam je trebalo da se opustimo i krenemo sa svojom igrom, bili smo jako dobri. U drugoj polovini poluvremena smo bili i bolji od Zvezde, o čemu govori i statistika. Sveli smo ih na četiri šuta ka našem golu i samo jedan u okvir, dok smo mi u istom periodu imali pet ka golu i četiri u okvir gola. Žal ostaje što nismo uspeli da materijalizujemo onu vrhunsku šansu pred kraj poluvremena i Cvetkovićev udarac. Da smo otišli na pauzu sa prednošću, mislim da bismo i na kraju bili rezultatski zadovoljniji", ocenio je Lazetić.

Metalac je pre četiri meseca igrao na "Marakani" i izgubio 1:5 u poslednjem kolu prethodne sezone. Lazetić je kao cilj pred nedeljno gostovanje istakao ambiciju da njegov tim pokaže da je napredovao od tog susreta.

"To smo i pokazali. Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri, na pobedi i na tome kako je izgledala cela utakmica. Takve bi trebalo da budu utakmice u celom prvenstvu, bez obzira što su Zvezda i Partizan daleko iznad ostalih klubova po svemu", poručio je Metalčev šef struke.

"Za nas, pošto bodovno nemamo nikakvu koristi iz ovog kola, satisfakcija posle meča sa šampionom imaće smisla samo ako nastavimo da koristimo igru kakvu gajimo i budemo još bolji u narednim utakmicama, kako bismo, naročito protiv nama ravnim ekipama, dolazili do bodova".

Lazetić je naglasio da se sada vidi da je liga potpuno izjednačena i rekao da je pred njegovim timom obaveza da predstojeću pauzu zbog utakmica reprezentacije iskoristi najbolje što može.

"Posle toga nam sledi šest utakmica u mesec dana, četiri redovne prvenstvene, nadoknada odložene s Partizanom i Kup. To je ključni deo polusezone, gde nemamo prava na slab dan i olako shvatanje bilo čega i bilo koga. Predstoji nam detaljna analiza svih dosadašnjih utakmica i popravka svega gde smo bili slabiji. Pokazalo se i juče da nije dovoljno igrati dobro dvadeset, trideset ili četrdeset minuta, već je neophodan kontinuitet; tako da moramo i u fizičkom, taktičkom i psihološkom smislu biti još bolji nego do sada", poruka je Lazetića posle "Marakane".