Poruka legende

ZVEZDA I PARTIZAN DA PAZE, DA IH NE KLEPE PO UŠIMA! Hrvatska legenda upozorava - Kad pomislimo da smo bolji, gubimo

Autor Mladen Šolak

"Sve naše ekipe moraju u Evropi da budu ponizne, bez obzira na to da li su iz Hrvatske, BiH, Srbije", rekao je nekadašnji golman Zvezde i reprezentacije SFR Jugoslavije.

Izvor: MN Press

Legendarni hrvatski golman Tomislav Ivković (61) bio je godinama "jedinica" reprezentacije SFR Jugoslavije, a od 1983. do 1985. branio je i za Crvenu zvezdu.

On je sada trener Željezničara, a posle remija svog tima protiv Borca iz Banjaluke u gostima (1:1), govorio je o pobedama Zvezde i Partizana na evropskoj sceni, kao i o šansi da srpski fudbal ima šansu da stekne dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dok su crveno-beli na čelu svoje grupe u Ligi Evrope sa dve pobede, a crno-beli takođe sigurno gaze ka nokaut fazi Konferencijske lige, Ivković im poručuje da moraju da ostanu skromni. 

"Dobro stoje, dobro igraju, pobeđuju, a sad sledi druga runda, kad je najteže, kad moraš da potvrđuješ te rezultate. Sad misliš da si jako blizu, a u stvari si jako daleko. Moraju da nastave da igraju na ovom nivou, odnosno sa još više vere i samopouzdanja i da ne preteruju u tome", izjavio je hrvatski trener.

Potom je dodatno objasnio na šta misli

"Sve naše ekipe moraju da budu u Evropi, bez obzira da li je to Hrvatska, BiH, Srbija, moraju da budu ponizne i skrušene, da čekaju svoju priliku, da se maksimalno 'bacaju na glavu', jer onog časa kad misliš da si bolji, 'klepe' te po ušima i gubiš takve utakmice", rekao je Ivković u Banjaluci.

Čuveni hrvatski golman, koji je igrao i za Dinamo Zagreb, Genk, Vitoriju Setubal i niz drugih timova, ostao je upamćen pre svega po odbranjenom penalu Maradoni na Svetskom prvenstvu 1990.

Ivković je trener od 2010, a preuzeo je Željezničar prošlog juna.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt