Zakuvali!

NEMAČKA ZAVERA - KAKO SU NIKOLIĆU SMESTILI U MOSKVI: Srbinu radili o glavi i mešali se u sve, a sad će platiti MILIONE!

Autor Dušan Ninković

Lokomotiva iz Moskve ostala je bez trenera pošto je prekinuta saradnja sa Markom Nikolićem, a iza toga stoje dvojica Nemaca.

Izvor: Profimedia/MN Press

Srpski trener Marko Nikolić napustio je Lokomotivu iz Moskve, a kao glavni razlog prekida saradnje ne navode se rezultati kluba. Iako je tim u maloj krizi sa samo dva osvojena boda na poslednja tri meča, Nikoliću se zameraju loši odnosi sa sportskim delom uprave kluba.

To znači da je nekadašnjeg trener Rada, Vojvodine i Partizana iz Moskve oterao niko drugi do direktor za fudbalski razvoj kluba Ralf Rangnik (63)! Čovek za čije su se angažovanje u veoma bliskoj prošlosti interesovali Milan i Barselona, a bio je kandidat i za selektora Nemačke, imao je presudnu ulogu u rastanku.

Nemac, čiji se fudbalski uzlet uglavnom vezuje za RB Lapcig, stigao je u Moskvu pre nekoliko meseci kako bi klub razvijao u svim segmentima. Vlasnici Lokomotive želeli su transformaciju i modernizaciju, kako bi ekipa u nekoliko narednih godina uspela da napadne titulu u tamošnjoj Premijer ligi i ugrozi Zenit iz Sankt Peterburga koji je dominantan.

Iako je delovalo da Marko Nikolić ima potpunu podršku uprave i da Rangnik dolazi samo da mu pomaže u tom razvoju kluba, Rusi su se opredelili za Nemca.

Kada su trener i sportski direktor pokazali različito razmišljanje, u klubu su stali na stranu nekadašnjeg trenera Štutgarta, Šalkea, Hofenhajma i brojnih drugih nemačkih klubova.

Izvor: Profimedia/TASS/Mikhail Japaridze

Nakon toga je raskinut ugovor sa Markom Nikolićem, koji je klubu doneo trofej u Kupu Rusije. Moskovljane je predvodio na 62 utakmice, ostvario 29 pobeda, uz 18 remija i 15 poraza, a između ostalog je sa ovim timom igrao i grupnu fazu Lige šampiona. Za njega trenutno postoji interesovanje iz Italije, a mogao bi i ponovo na megdan Crvenoj zvezdi.

Pretpostavlja se da će Nikolić zaraditi oko tri miliona evra zbog prevremenog raskida ugovora, ali očigledno to Lokomotivi nije problem. Rangnik je želeo da se meša i u trenerov posao, pa je dovodio igrače bez konsultacija sa Srbinom, a zato se očekuje i da on izabere naslednika.

Do imenovanja novog trenera ekipu će kao vršilac dužnosti voditi legendarni Dmitri Loskov, a priča se da Rangnik već ima kandidata za upražnjeno mesto.

Reč je o Robertu Klausu (37) koji od prošle godine predvodi Nirnberg. njih dvojica se odlično poznaju jer je Klaus čak deset godina trenerske karijere proveo u Lajpcigu, gde je vodio sve kategorije od dečaka koji imaju 14 godina pa do uloge pomoćnog trenera prvog tima.

Njegovim fudbalskim znanjem i idejama koje je pokazivao tokom te decenije oduševljen je Rangnik, koji sada želi da mu pruži šansu u Moskvi. Veruje da će, ukoliko mladom zemljaku da u ruke posao i bezgranično poverenje, Lokomotiva uskoro napasti titulu u Rusiji!