MRŽNJA

DOKAZIVAO DA NIJE SRBIN, HRVATSKI ISTORIČAR GA NAPAO! Poznatom treneru pretili NOŽEM, ali zasmetalo mu je nešto drugo!

Autor Nemanja Stanojčić

"Svi Srbi u Hrvatskoj pate od stokholmskog sindroma", napisao je istoričar Goran Šarić u objavi u kojoj napada Nenada Bjelicu.

Izvor: youtube/screenshot/Podcast Inkubator/MNPress

Izbio je skandal na utakmici između Osijeka i Hajduka koja je nedavno odigrana. Navijači gostiju su napali trenera domaćeg tima Nenada Bjelicu.

Predstavnici Torcide su mu dobacivali "Bjelica Srbine, čakija ti ne gine". To je shvaćeno kao pretnja ubistvom pošto je čakija džepni nož.

Po završetku utakmice 11. kola hrvatskog šampionata se Bjelica branio na konferenciji za medije.

"Da znate, ja sam pola Hrvat, pola Crnogorac".

Njegova izjava je posebno zasmetala poznatom hrvatskom istoričaru i teologu Goranu Šariću.

"Kakav jadnik! Srbi u Hrvatskoj pate od stokholmskog sindroma, kolektivno. Uvek nađu neku prababu koja je bila ciganka, samo da bi dokazali da nisu Srbi. Ako se ne nađe nijedan Mađar, Rus, Turčin u porodičnom stablu do Darvinovog majmuna onda se pribegne staroj paroli 'Nemojte mene, ja sam Crnogorac'. Crnogorstvo, poslednje utočište za Srbe iz Hrvatske", napisao je Šarić na Fejsbuku.

Izvor: Printscreen/Facebook Goran Šarić

Bjelica je inače rođen 1971. godine u Osijeku od majke Hrvatice i oca Crnogorca, a nakon igara za istoimeni klub otišao je u Španiju gde je nastupao za Albasete, Betis i Las Palmas. Potom se opet vratio u Osijek, pa nosio dres Kajzerslauterna, Admire i Kertnena. Kao trener je vodio austrijske klubove, Speciju, Leh i Dinamo, a od prošlog leta i Osijek.