BEZ FINALA!

ŠOK! PRVAK EVROPE IZGUBIO POSLE 37 UTAKMICA: Španija se osvetila usred Italije - glupost kapitena ih koštala trofeja!

Autor Nebojša Marković

Španci će u nedelju igrati za trofej Lige nacija, a ne letošnji osvajači Eura.

Izvor: Profimedia

Gotovo je! Niz Italije od 37 zvaničnih utakmica bez poraza je okončan, prvak Evrope je izgubio.

Selekcija Španije porazila je Italiju u polufinalu Lige nacija i tako se revanširala velikom rivalu za poraz iz polufinala Evropskog prvenstva prošlog leta.

Španija je savladala evropskog šampiona 2:1 usred Milana, upisavši vrednu pobedu na "Đuzepe Meaci" golovima Ferana Toresa, ali i uz veliku pomoć kapitena Italije Leonarda Bonućija.

Ono glavno na meču dogodilo se u prvom poluvremenu, iako je bilo drame do poslednjeg minuta meča.

Već u 17. minutu, Španci su došli do vođstva preko dobitne kombinacije ove večeri. Mikel Ojarzabal je probio po levom boku, perfektno centrirao Feranu Toresu na drugu stativu, a napadač Mančester sitija uspeo da zatrese mrežu.

A onda dve gluposti Bonućija - kapiten Italije je u 30. minutu dobio žuti karton zbog "dugačkog jezika", da bi 11 minuta kasnije bio isključen, kada je laktom udario Serhija Busketsa.

Brzo su Španci to iskoristili da dođu do 2:0 pre poluvremena - ponovo je Ojarzabal bio asistent, a ponovo i Feran Tores strelac gola.

Uspela je Italija u 83. minutu posle odlične kontre da kazni neoprezne goste i smanji prednost, ali do kraja meča nisu imali snage da sa 10 igrača stignu do izjednačenja. Italijani su tako upisali prvi poraz od 10. septembra 2018, posle više od tri godine!

Španija se tako plasirala u finale Lige nacija, gde će igrati protiv boljeg iz duela koji se igra u četvrtak: Francuska - Belgija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt