STARTNIH 11

OVO JE SASTAV SRBIJE - OPET SUPER OFANZIVA: Moramo po 3 boda, Piksi šalje na teren i Radonjića!

Autor Milutin Vujičić

Srbija protiv Luksemburga mora do pobede ako želi na Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ima još utakmice do kraja kvalifikacija. Sve tri pobede odvele bi nas direktno na Mundijal, dok u slučaju da tako ne bude - čeka nas komplikovan put kroz nikad čudniji baraž.

Zbog toga Dragan Stojković najavljuje ofanzivan fudbal i traži od svoje ekipe još devet bodova, a prvu trećinu bi trebalo da osvojimo u subotu (20.45, Nova S) protiv Luksemburga. Koliko god protivnik delovao naivno, nikako ih ne bi trebalo potceniti, posebno jer ni mi nećemo biti u najjačem sastavu.

U poslednjem trenutku Nikola Milenković "ispao" je iz tima zbog povrede, a od dolaska Dragana Stojkovića moglo bi se reći da je bio i ključni igrač u odbrani, dok nam je ona možda i trenutno najslabija tačka.

Primili smo po najmanje gol u svakom meču, a problem prave individualne greške, preofanzivan pristup i neuigranost, što bi moglo da predstavlja problem i protiv Luksemburga. Piksi će tako morati da menja plan, ali na spisku ima igrače koji mogu da odmene Milenkovića.

Stojković nas je iznenadio sastavom pred svaki meč kvalifikacija, kako je sam rekao to odluči noć pred meč po osećaju, a sudeći po onome što smo gledali do sada - ovo je startnih 11 koje bi mogli da vidimo u Luksemburgu.

Na golu se očekuje Predrag Rajković koji se dugo borio sa Markom Dmitrovićem za mesto prvog čuvara, ali čini se da je trenutno u prednosti zbog forme, pošto je tri godine stariji golman trenutno rezervista u Sevilji, za razliku od prethodnih sezona u Eibaru.

U zadnjoj liniji očekuju se Strahinja Pavlović, Matija Nastasić i Uroš Spajić, pa će biti vrlo zanimljivo videti kako njih trojica drže "bedem" ispod gola pošto nikada do sada nisu igrali zajedno.

Po levom boku trebalo bi da vidimo Filipa Kostića, dok bi iznenađenje na desnom mogao da bude Nemanja Radonjić. Znao je Piksi da ga koristi na tom mestu, već je Radonjić dao gol Luksemburgu u gostima, pa bi zbog toga mogao da ima prednost u odnosu na Darka Lazovića ili Filipa Đuričića koji je to igrao protiv Irske.

U centru veznog reda su se polako kao tandem uigrali Sergej Milinković-Savić i Nemanja Gudelj, i tu je možda najmanja dilema, dok bi ispred njih na mestu "desetke" trebalo da igra kapiten Dušan Tadić.

I ovoga puta će igrati ultra ofanzivno, pa ćemo u napadu imati dvojicu igrača - Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji tim Srbije za Luksemburg:

Rajković - Spajić, Nastasić, Pavlović - Radonjić, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Mitrović i Vlahović.