KONAČNO TRIJUMF

ŠOK! BOSNA UPISALA PRVU POBEDU I IDE U BARAŽ? Ovakvu grupu niste videli - svi se muče, ali neko može na Mundijal!

Autor Nebojša Marković

Konačno su "zmajevi" uspeli da stignu do prvog trijumfa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i zbog toga se već nalaze na mestu koje vodi u doigravanje!

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo tek iz petog pokušaja.

Ipak, trijumf u Kazahstanu 2:0 doveo ih je na mesto koje vodi u baraž za odlazak na Mundijal!

Vrlo neobična kvalifikaciona D grupa mogla bi da iznedri veliko iznenađenje. Selekcija Bosne i Hercegovine savladala je Kazahstan 2:0 golovima Smaila Prevljaka i tako načinila važan korak u ovom ciklusu.

Iako su "zmajevi" stigli do tek prve pobede u drugoj polovini kvalifikacija, nalaze se na drugom mestu, pošto je njihova grupa sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom vrlo neobična.

Bosna je posle tri remija i jednog poraza stigla do pobede, pa sada sa šest bodova iz pet mečeva sede na drugo mestu, iznad Francuske (tri pobede i tri remija).

Osim Francuza i sada Bosne, jedino je još Finska upisala pobedu u ovoj grupi, dok Ukrajina iz pet mečeva ima svih pet nerešenih, a Kazahstan po tri remija i tri poraza.

U subotu se sastaju baš Ukrajinci i Finci, a ukoliko i ovaj meč u vrlo izjednačenoj grupi bude nerešen, onda će i ova dva tima, baš kao i BiH, imati po šest bodova. "Zmajevi" bi imali najbolju gol-razliku pred finiš kvalifikacija...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt