Svaka čast!

SERGEJ RAZBIO LUKSEMBURG, NJEGOVE BROJKE NISU NORMALNE! Promenio poziciju, pa dominirao - ovako ne igra ni u Laciju!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler je oduševio i strane sajtove koji se bave preciznim statistikama i analizama.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije savladala je Luksemburg (1:0) i ostala u trci za direktan plasman na Mundijal, a važnu ulogu na meču imao je i vezni fudbaler Lacija. Sergej Milinković-Savić igrao je kao centralni vezni, u paru sa Nemanjom Gudeljom i taj posao obavio je fantastično!

Iako mu to nije prirodna pozicija već je navikao da igra nešto ofanzivnije, nekadašnji igrač Vojvodine uspeo je da se prilagodi timu. Bio je fantastičan kada je trebalo prekidati ozbiljne napade Luksemburga i kada je trebalo započeti akcije srpskog tima, a u prilog tome govore podaci sa utakmice!

Tako je Sergej na ovom meču imao stopostotan učinak kada su u pitanju duge lopte (5/5), dok mu ukupan procenat uspešnih dodavanja bio čak 90 odsto. Vezni fudbaler srpske reprezentacije imao je 72 kontakta sa loptom, a na terenu je radio sve što treba!

Pogledajte detalje sa meča Luksemburg - Srbija:

Dobio je čak 13 duela protiv Luksemburga, od kojih su šest bili u vazduhu, uspevao je da krade lopte klizećim startovima ili presecanjima, tri puta ''očistio'' loptu iz opasne zone pred golom Predraga Rajkovića, a bio primetan i u ofanzivi. Iako je igrao nešto defanzivnije nego što je navikao, napravio je dva uspešna driblinga i imao šut u okvir gola rivala.

Njegova partija privukla je mnogo pažnje, iako se možda u prvi mah svi ovi brojevi nisu jasno videli. Kada se pogleda formacija u kojoj je Srbija igrala na neugodnom gostovanju, ispostavlja se da je upravo SMS davao neophodan balans reprezentaciji na ovom susretu!

Podsećamo, Srbija igra još dva kvalifikaciona meča i ukoliko osvoji šest bodova obezbediće direktan plasman na Mundijal. U utorak će u Beogradu bez dvojice važnih igrača nastupiti protiv Azerbejdžana, a u novembru nacionalni tim očekuje meč u Portugalu.