Idemo!

SRBIJU NIKO NE SME DA POTCENI, MOGU PROTIV PORTUGALA : Hrvat koji je igrao sa Piksijem sada veruje u Orlove!

Autor Dušan Ninković

Legendarni jugoslovenski golman Tomislav Ivković pratio je nastupe Srbije od kako je Piksi selektor.

Izvor: MN Press

Reprezentaciju Srbije u utorak uveče očekuje pretposlednja kvalifikaciona utakmica za Mundijal. Protivnik će biti Azerbejdžan, a podrška stiže i od nekadašnjeg Piksijevog saigrača.

Legendarni golman Tomislav Ivković (61), nekadašnji čuvar mreže Dinama iz Zagreba i Crvene zvezde, u razgovoru za MONDO rekao je da prati nastupe srpskog tima. Trener koji je poslednjih nekoliko meseci šef stručnog štaba sarajevskog Želje ispratio je napredak koji je Piksi doneo reprezentaciji Srbije!

Trener Želje govorio je o dobrim igrama reprezentacije Srbije, a podsetio je i na prijateljstvo sa selektorom koji mu je nekada bio saigrač.

''Piksi i ja smo dugogodišnji prijatelji, igrali smo zajedno u reprezentaciji Jugoslavije, i o njemu mogu da pričam kao čoveku i kao prijatelju i kolegi. On je napravio pomak u reprezentaciji, pozitivnija je atmosfera nego što je bila, igraju dobro. Imali su peh u Irskoj, desetak šansi koje nisu iskoristili, a na kraju su sami sebi dali gol'', ističe Tomislav Ivković.

Iako je Portugal jedna od najboljih evropskih selekcija, Ivković smatra da njihovo prvo mesto u grupi nije sigurno.

''Gledao sam ih i protiv Luksemburga, teška utakmica, ali vrlo bitna tri boda. Dobro rade, sigurno su drugi u grupi, Portugal je Portugal, ali sve je moguće. Nikako Portugalce ne bih već sad proglasio prvacima grupe jer Srbija ima isto kvalitetne igrače, koji nastupaju na sve strane, tako da niko ne sme da ih neozbiljno shvati. Ko god potceni Srbiju, može to skupo da plati'', zaključio je nekadašnji golman Jugoslavije.

Reprezentacija Srbija će, po svemu sudeći, u Portugalu igrati najbitniji meč za plaman na Mundijal u Kataru 2022. godine. Legendarni golman Tomislav Ivković svojevremeno je u toj zemlji branio za čak pet klubova, od kojih je najpoznatiji lisabonski Sporting u kom je proveo četiri sezone.