Drama!

ŠOK ZA HRVATSKU, MOGU DA OSTANU BEZ SVETSKOG PRVENSTVA: Rusi ih skinuli sa 1. mesta, čekamo spektakl u poslednjem kolu!

Autor Nikola Lalović

Bili su na ivici ponora, ali na kraju im je Modrić obezbedio makar baraž!

Izvor: Profimedia

Kakvu dramu smo videli na "Gradskom vrtu" u Osijeku! Gubila je Hrvatska dva puta, dva puta je izjednačila i ponadala se da može do pobede kad se treći put zatresla mreža Slovačke, ali sudija je pokazao na video proveru, a ona je poništila pogodak Nikole Vlašića! 

Na kraju je remi Slovačke i Hrvatske obezbedio "vatrenima" baraž, ali ih je na prvom mestu grupe kvalifikacija za SP prestigla Rusija! 

HRVATSKA - SLOVAČKA 2:2 (1:2)
/Kramarić 25, Modrić 71; Šranc 20, Haraslin 45/

Sve je šokirao pogodak Šranca posle 20 minuta, ali je samo pet minuta kasnije Andrej Kramarić izjednačio. Kada se činilo da će ekipe otići na odmor sa remijem, Haraslin je pogodio za 2:1. 

Napadala je Hrvatska, a Slovaci su branili svoja tri boda koja su im davali bar teoretsku šansu da mogu da se izbore za mesto u baražu, ali Luka Modrić je u 71. minutu postavio konačnih 2:2. Ceo stadion je ustao na noge kada je Nikola Vlašić u 83. minutu zatresao mrežu Rodaka, ali sudija je proverio tu akciju i presudio da je golu prethodio ofsajd. 

Sa druge strane Rusija je u tesnom meču savladala Sloveniju 2:1 i tako sada povela u ovoj grupi sa 19 bodova, dva više od Hrvata. U narednom kolu Rusija igra sa Kiprom, a Hrvatska sa Maltom, a onda nas čeka pravi spektakl. 

Ova dva tima sastaju se 14. novembra u Hrvatskoj u poslednjem kolu i ta utakmica će po svemu sudeći odlučiti ko ide na Svetsko prvenstvo direktno, a ko kroz baraž!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi