VERUJU

VIDITE KAKO JE BOLJE OD KADA JE PIKSI SELEKTOR? Legende podržale Stojkovića i Srbiju - Pa i domaći fudbal napreduje!

Autor Milutin Vujičić

Ima veliku podršku u javnosti Dragan Stojković, a stiže i od bivših saigrača.

Izvor: MN Press

Srbija je posle neuspeha u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo dugo čekala naslednika Ljubiše Tumbakovića, a za sada se čini da je dolazak Dragana Stojkovića bio apsolutni pogodak.

Uspeo je Piksi da "razmrda" fudbalere i nametne ofanzivan stil igre, pa se stoga nadamo da ćemo se kvalifikovati za Mundijal. Večeras igramo sa Azerbejdžanom, potom ostaje meč sa Portugalom u novembru za direktan plasman ili baraž, ali u jednom se svi slažu - ova generacija ima dobru perspektivu.

Utakmice reprezentacije gledaju i Stojkovićevi bivši saigrači iz reprezentacije. Nosio je kapitensku traku, komandovao njima na terenu, a takav je i na klupi ističu Predrag Mijatović i Vladimir Jugović.

"Piksija i mene veže dugogodišnje prijateljstvo, igrali smo zajedno pre mnogo godina, uvek smo bili u kontaktu, čujemo se redovno i mnogo pričamo o fudbalu.Veoma je motivisan, onog trenutka kad je preuzeo reprezentaciju, uradio je to sa namerom da se plasira na Mundijal. Nisam imao prilike uživo da gledam utakmice, ali redovno gledam preko TV...", rekao je Mijatović za "Informer" i dodao:

"Kvalitet igrača nikad nije bio sporan, ali utisak je da su sad krenuli jako motivisani, sa drugačijim duhom, kao da po svaku cenu hoće da naprave nešto veliko, a to je u ovom slučaju plasman na Svetsko prvenstvo".

I njegov bivši saigrač Jugović veruje u "orlove" i nada se da će se plasirati na Mundijal.

"Veoma je važno za srpski fudbal da reprezentacija dobije ove utakmice, pošto je malo delikatna situacija. Nakon neuspeha i neodlaska na Evropsko prvenstvo nije bila dobra atmosfera oko nacionalnog tima, tako da je sad vreme da krene uzlaznom putanjom. Otkad je Piksi selektor, sve je krenulo nabolje, osećaju se dobra atmosfera i entuzijazam. Vidim da klupski fudbal u Srbiji lepo napreduje, pa bi dobro bilo da i reprezentacija ode na veliko takmičenje", dodao je Jugović.

(MONDO/Informer)