Pravila, pravila...

MORA DA SE ZNA KO JE STARIJI! Tadić ''ukrao'' het-trik Vlahoviću, ali mu dao obećanje - mnogo golova je pred njim!

Autor Dušan Ninković

Kapiten reprezentacije postigao je treći gol na meču protiv Azerbejdžana.

Izvor: MN Press

Inače je lider i kapiten reprezentacije Srbije, a danas protiv Azerbejdžana imao je neobičnu ulogu. Dušan Tadić je meč počeo sa klupe, a zapravo postoji odlično objašnjenje za to.

Selektor je želeo da ga sačuva za meč u Lisabonu, a pošto je imao žuti karton pretila mu je suspenzija za ''finale'' u našoj kvalifikacionoj grupi. Srbija se ne plaši gostovanja Portugalu, to je potvrdio i Vlahović, pa će sa Tadićem u timu napasti Kristijana Ronalda i njegove saigrače.

Kartoni su, dakle, jedini razlog za izostanak Tadića i Aleksandra Mitrovića iz startne postave.

''Morali smo da budemo oprezni zbog kartona. Važno da se videlo da smo ekipa, da smo tim tim, da ko god igra ispunjava zadatke. Imali su oni jednu dobru priliku u prvom delu, ali smo ih mi imali nekoliko'', rekao je kapiten nacionalnog tima.

Pogledajte detalje utakmice:

Kapiten, očigledno, voli velike izazove!

''Nema ništa lepše nego da se protiv Portugala borimo za prvo mesto u grupi'', zaključio je Tadić .

Iako je do tada već imao dva postignuta gola, Dušan Vlahović nije šutirao drugi penal iz kog je mogao da stigne do het-trika. Stariji i iskusni Tadić preuzeo je odgovornost na sebe. Na komentar ''mora da se zna ko je stariji'', odgovorio je uz osmeh!

''Mora...Mnogo golova je pred njim. Rekao sam mu da ću mu namestiti još jedan, ali nije bilo prilike'', zaključio je fudbaler Ajaksa.