Fudbal

PARTIZAN OTVARA TREĆI FRONT, A STANOJE MORA DA MEŠA KARTE: Crno-beli u Kupu bez DEVET igrača, iskusni trio čuva gol!

Autor Nebojša Marković

Ekipi Aleksandra Stanojevića ide odlično u dva takmičenja, a sada je na redu i nastup u trećem.

Izvor: MN Press

Nije prošla još ni cela dvonedeljna pauza zbog utakmica reprezentacija, a crno-beli su ponovo na terenu. I to u novom takmičenju ove sezone.

Partizan u meču 1/16 finala Kupa Srbije igra protiv Trajala (četvrtak, 16.30) otvara i "treći front" u ovoj sezoni, nakon odličnog starta na prva dva.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u dosadašnjem delu sezone prvoplasirana u domaćoj Superligi i svojoj grupi Konferencijske lige, a na red stiže i najmasovnije takmičenje u Srbiji.

Ipak, Partizan neće biti kompletan za meč protiv trećeligaša iz Kruševca, pa će trener Stanojević morati dosta toga da menja. Dan pred utakmicu je napomenuo da će igrati sa najjačim mogućim timom, ali šta to zapravo znači?

Partizan će imati dosta izostanaka sa ovog susreta - Bibars Natho, Igor Vujačić, Aleksandar Šćekić i Nikola Terzić su imali obaveza u reprezentacijama i nisu na raspolaganju, Nemanja Jović je pozitivan na korona virus, dok je Siniša Saničanin tek preležao taj problem.

Situacija je takva da čak ni Rikardo Gomeš neće imati jasnu zamenu u napadu i neće dobiti priliku za odmor, pošto su Samed Baždar i Marko Milovanović i dalje u omladinskom timu i spremaju se za "večiti" derbi koji ih očekuje u petak. Uz to, Nikola Štulić je povređen.

Bojan Ostojić i Nemanja Miletić
Izvor: MN Press

Sve ovo znači da će u odbrani Partizana protiv Trajala morati da bude tandem Nemanje Miletića i Bojana Ostojića, dvojice igrača koji su pre tri godine poslednji put zajedno nastupili kao dvojica štopera. Drugih očiglednih opcija nema, a Saničanin bi tek mogao da dobije manju minutažu ulaskom s klupe.

Takođe, u Humskoj će navijači imati prilike da vide na terenu i Nemanju Stevanovića među stativama, pošto je dogovor u timu takav da upravo on bude golman Partizana na kup utakmicama.

Ipak, iako značajno izmenjena, srž odbrane Partizana ne bi smela da se previše muči protiv Kruševljana. Trajal je trenutno prvoplasirani tim u Srpskoj ligi Istok, favoriti su za povratak u Prvu ligu, ali crno-beli imaju i više nego dovoljno kvaliteta. U njih veruje i sam Stanojević.

"Kup utakmica je eliminaciona i nema popravnog. Izlazimo u najjačem mogućem sasaavu kojim raspolažemo. Igračima govorim da njenu važnost možemo da shvatimo tek ako, ne daj bože, izgubimo. Zamislite scenario da ispadnemo iz kupa posle prvog meča... Zato izlazimo u najjačem mogućem sastavu i imam veru ovaj tim", poručio je Stanojević.