POGLEDAJTE

MAKLJAŽA! MAĐARSKI HULIGANI SE TUKLI SA ENGLEZIMA: Izbacili policiju sa Vemblija, hteli da im otmu transparent! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Opšti haos nastao je u jednom trenutku tokom utakmice Engleska - Mađarska.

Izvor: Twitter/@HooligansTV_eu/Printscreen

Neredi na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo su i dalje tema evropskih medija. U Albaniji smo videli ružne scene i transparente na kojima se vređa Srbija, a bilo je ružnih scena i na meču Engleske i Mađarske.

Dve selekcije su se susrele na "Vembliju", a gostujući navijači na tribinama kao da su jedva dočekali sukob sa policijom. I sve to zbog jednog transparenta.

Naime, najveću pažnju je možda izazvao uvredljivi transparent protiv Srbije na meču Albanije i Poljske, kao i divljaštvo albanskih navijača, ali mađarski huligani na "Vembliju" su se postarali da se i o njima priča.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci sukoba policije i navijača iz Mađarske, a povod je bio transparent na kojem je istaknut simbol protiv klečanja na utakmicama.

Policija je želela da uzme transparent, a navijači Mađarske su se sa njima tukli, ne dozvolivši im da se popnu na tribinu, čak ih i izbacivši iz tog sektora.

Navodno je jedan od razloga akcije policije i rasistički napad na jednog od redara, ali zvaničnih informacija nema. Evo kako je to izgledalo:

Mediji na Ostrvu navode da je kasnije bilo uhapšeno šest navijača Mađarske, od kojih trojica na tribini, dvojica izvan stadiona zbog pijanstva, a jedan zbog sumnje da je voajerisao.