SAD JE GOTOVO

VRAĆAJ PARE! HRVATSKA LEGENDA DUGUJE MILANU 1.200.000 EVRA: Bobanu presudili - To što si dobio više nije tvoje!

Autor Nebojša Marković

Žalba "rosonera" je dobila epilog.

Izvor: Profimedia

Zvonimir Boban je izgubio sudski spor protiv Milana. Sada će legenda hrvatskog fudbala zbog toga morati klubu da vrati 1.200.000 evra.

To su rezultati presude nakon što je Boban tužio "roosnere" za odštetu povodom otkaza koji je dobio na mestu direktora.

Zvonimir Boban je pre godinu dana dobio otkaz od Milana, kada je Hrvat rešio da tuži klub za odštetu. Sud je odlučio da mu na osnovu otkaza pripada 5.375.000 evra, od čega je 4.125.000 evra spadalo pod materijalnu, a 1.250.000 evra pod nematerijalnu štetu.

Ipak, Milan se žalio na tu odluku, a sada je sud u Milanu odlučio da smanji kazni na skoro 4.200.000 evra. Imajući u vidu da je Boban već bio dobio odštetu, moraće da vrati "rosonerima" razliku od 1.200.000 evra, piše "Calcio e Finanza".

Ovu vest preneli su i brojni italijanski mediji, a podsetimo, razlog njegovog otkaza u MUlanu bio je taj što se Boban nije slagao sa upravom u kojoj je glavnu reč vodio Ivan Gazidis.

Boban je u jednom intervjuu za "Gazetu delo sport" otvoreno govorio o glasinama da će ga na mestu direktora zameniti Ralf Rangnik, kritikovao je klub da se destabilizovao i da to nije "pravi Milan", a posle njegove oštre izjave, usledio je ubrzo i otkaz.