MALO SE PRIČA!

KAKAV GOLMAN! ČELSI JE 1. U PREMIJER LIGI, A ON JE OPET HEROJ: Odbranio je sve, a nije ni kandidat za Zlatnu loptu!

Autor Milutin Vujičić

Na listi kandidata je recimo i mladi Pedri.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted je kiksnuo, a bez greške su redom igrali Liverpul, Mančester siti i Čelsi. "Plavci" su imali najviše problema na gostovanju Brentfordu, pošto pobedu od 1:0 duguju golmanu Eduaru Mendiju.

Senegalac je stigao prošle sezone iz Rena, kada niko nije znao za njega, a sada je jedan od najboljih golmana sveta. To je potvrdio i partijom protiv Brentforda kada je poput mačke skidao sve pokušaje domaćina, vrlo hrabrog, ali na kraju nedovoljno preciznog.

Mendi, koji nije među 30 nominovanih za "Zlatnu loptu", zabeležio je čak šest odbrana, većinu u finišu meča kada se Čelsi grčevito branio, dok mu je dva puta saveznik bila i stativa koja je ovoga puta bila na strani "plavaca".

Proglašen je Mendi za igrača utakmice iako je njegov saigrač Ben Čilvel postigao jedini gol, i to u nadoknadi prvog poluvremena, kada je na ivici kaznenog prostora "poklopio" loptu koja je stigla do njega nakon što se Romelu Lukaku "rvao" sa svojim čuvarima koji su ga čitav meč pratili u stopu.

Uspeo je Lukaku i da postigne gol na meču, ali je poništen zbog ofsajda, a pošto na vreme šampion Lige šampiona nije uspeo da dobije utakmicu, povukli su se i branili kao da nisu prvi na tabeli.

To se neće dopasti navijačima, ali hoće ovo:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt