Tri puta u Zvezdi

POČEO SA DEKIJEM I BELODEDIĆEM, PA MU SE '91 OSTVARIO SAN: Kad je Zvezda pozvala nisam ništa pitao!

Autor Nikola Lalović

Otkrio je neke detalje sa samog početka svoje karijere.

Izvor: MN Press

Aleksandar Kristić je prvo nosio crveno-beli dres, potom otišao u inostranstvo, pa se vratio, a na kraju je i kao trener vodio Zvezdu. 

Poslednji put je u klubu bio 2011. godine, a gledajući sadašnji rad kluba on žali što mladi igrači iz omladinske škole ne dobijaju više prilke. 

"Mislim da Zvezda treba više da forsira igrače iz svoje škole. U vreme najvećeg uspeha kluba u timu je bilo šest igrača iz Zvezdine omladinske škole: Jugović, Marojević, Dika Stojanović, Lukić, Momčilović, Vlada Stošić... Ti igrači su negovali Zvezdin duh u svlačionici i moja je želja da se to i povrati", rekao je Kristić za TV Arena sport.

On je iz omladinskog tima Zvezde ušao u prvi tim nakon što se dugo kalio, što u mlađim selekcijama što u seniorskom timu. A imao je priliku čak i da igra sa Miodragom Belodedićem!

"Kao mlađi sam često igrao za starije. Bila je to sjajna generacija: Perica Ognjenović, Dejan Stanković, pokojni Bunjevčević, Njeguš, Živković, Gojković, Aćimović... Takođe, ''zakačio'' sam i šampionsku generaciju Zvezde sa Dejom Savićevićem. Mnogo sam naučio od Belodedića, proveli smo zajedno šest meseci. On nije imao pravo da igra i onda su napravili drugi tim da bi mogao da bude u formi", istakao je on. 

Kada je odlazila trofejna generacija iz Barija došlo je vreme za neke nove klince, a među njima je bio i Kristić.

"Potpisao sam 1991. godine četvorogodišnji ugovor i bio najsrećniji. Tada nije bilo pregovora tako da sam samo stavio potpis", prisetio se on.