Loše...

STRAŠNE VESTI IZ PREMIJER LIGE - VELIKI TALENAT IMA RAK: Klub se oglasio, već počelo lečenje fudbalera!

Autor Dušan Ninković

Čuvar mreže koji je i mladi reprezentativac svoje zemlje sada vodi bitku van terena.

Izvor: Profimedia

Velški golman Den Barden (20) boluje od raka testisa, saopštio je njegov klub Norič!

Član Premijer lige izdao je saopštenje o zdravstvenom stanju mladog čuvara mreže, koji se ovog leta preselio na pozajmicu u škotski Livingston, a već ima nastupe za seniorski tim ''Kanarinaca''.

Barden je mladi reprezentativac Velsa, a na Ostrvu već godinama važi za talentovanog čuvara mreže. Ponikao je u mlađim kategorijama Arsenala, a 2019. godine potpisao za Norič, u kom je stigao i do seniorskih nastupa u Čempionšipu.

Zbog njegovog talenta mnogi su predviđali da će uskoro braniti i u Premijer ligi, ali pre toga mora da se izbori protiv opake bolesti. Kako je klub saopštio, njegovo lečenje je već počelo.

''Nakon uspostavljanja dijagnoze, Barden je prošao dodatna ispitivanja i sada nastavlja sa nadgledanim programom lečenja'', saopštio je tim koji se prethodnog leta vratio u elitni rang engleskog fudbala.

O detaljima borbe koja mu predstoji oglasio se i mladi golman.

''Početna dijagnoza je bila veliki šok za mene, ali dobro je što smo otkrili bolest u ranoj fazi. Optimista sam i imam dobar osećaj, siguran sam da mogu da pobedim. Biće to veoma težak i izazovan period, ali imam podršku porodice, prijatelja, kolega, Noriča i Livingstona'', rekao je Den.