REČ TRENERA

SABILI SMO IH POSLE IZMENA, JEDNA STVAR JE FALILA: Stanoje žali zbog poraza Partizana - Nerešeno je bilo realno!

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana je sumirao utiske nakon prvog poraza u grupnoj fazi Konferencijske lige

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da nastave sa perfektnim učinkom u Konferencijskoj ligi. Crno-beli su u meču 3. kola na domaćem terenu poraženi od Genta 0:1.

Time je belgijski tim izbio na prvo mesto grupe B, ali Partizan se i dalje nalazi u odličnoj poziciji da se plasira u nokaut fazu takmičenja.

Nakon prvog poraza u Humskoj ove sezone, trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio isključen nakon što je pobesneo na škotskog arbitra Bobija Madena.

Stanojevič je razjasnio šta se desilo tom prilikom, a potom je analizirao i poraz njegovog tima.

"Čestitam Gentu na pobedi, bila je zahtevna utakmica sa dosta duela. Imali smo svojih šansi na kraju, ali ih nismo iskoristili. Naša dekoncentracija kod prekida je dovela do gola, ali nema šta, momci su dali maksimum. Mislim da je nerešeno bilo realno, ali to je to, idemo dalje", počeo je Stanojević.

Na pitanje da li su igrači Partizana ispoštovali dogovor iz svlačionice, trener crno-belih kaže da njegovim igračima jednostavno nije bilo lako protiv dobrog protivnika.

"Momci su sve ispoštovali, ali su oni jači fizički, brži su od nas. Nisu ni oni imali neke šanse, ali su bili dominantniji. Sabili smo i mi njih posle naših izmena, ali kvalitet protivnika nam nije dozvoljavao da se razmahnemo."

Partizan prvi put ove sezone nije uspeo da postigne gol, a Stanojević zna šta je nedostajalo.

"Nedostajao nam je završni udarac, ali ovo su takve utakmice. Imali smo prečku, još neke situacije pred kraj i u prvom poluvrmeenu kada smo morali bolje i brže da reagujemo. Oni su dobijali duele, ali nisu nas posebno ugrožavali. Nas je Soči više ugrožavao nego oni, ako ćemo tako da gledamo. Ali ne mislimo u tom pravcu. Ne odgovaraju nam ekipe koje su ovako fizički jake i brze. Na kraju, da smo iskoristili neke šanse, moglo je realno da bude nerešeno."

Da li bi napravio neke drugačije odluke oko tima koji je izabrao za ovaj susret?

"Naravno, uvek kad izgubite, naravno da bi možda nešto drugačije uradili. Ali nismo razmišljali o utakmici u nedelju, razmišljao sam samo o ovoj. Napravili smo tim koji smo mislili da je najbolji za ovaj meč. Nismo nikoga odmarali ni rotirali, hteli smo da igramo ofanzivnije, nismo uspeli da se nametnemo i to je to."

Rikardo Gomeš na ovom susretu nije uspeo da donese Partizanu ono što se od njega najviše očekuje, pogodak, ali Stanojević zna koliko je napadač imao težak zadatak.

Izvor: MN Press

"Sad kad gledate, mogao je bolje da odigra dve-tri situacije, ali Rikardo kad ne postigne gol, uvek će biti neko takvo pitanje. Teško je, bio je među tri štopera gore, nije mu bilo lako, težak je i teren bio, to se možda ne vidi. Nisam video da su njihovi napadači odigrali nešto bolje od njega."

Stanojević je u drugom poluvremenu iskoristio svih pet izmena i to poprilično brzo.

"Hteli smo da izmenama dobijemo intenzitet, uveli smo igrače koji imaju intenzitet, Jojić, Lutovac, Urošević, Holender, Dača Pantić. Oni mogu agresivnije da napadnu, da budu pokretljiviji. Dobili smo ono što smo želeli, pritisli smo ih gore, bili smo direktni, da probamo ritmom da im pariramo. Falio nam je taj gol koji je visio u vazduhu u jednom trenutku. Nismo dovoljno dobro napadali bočne lopte, imali smo i nekih situacija kod prekida. Momci su i pred kraj napadali sa svih strana", poručio je Aleksandar Stanojević.