LEGENDA ZNA

DAVAO BIH PO 40 GOLOVA U MODERNOM FUDBALU: Bio je noćna mora za golmane, sad poručuje - Kad vidim Liverpul i Siti...

Autor Nebojša Marković

Alan Širer veruje da bi bio još ubojitiji da je danas fudbaler.

Izvor: Profimedia/BBC Sport/Printscreen

Alan Širer je bio jedan od najboljih evropskih napadača u svoje vreme i aktuelni je rekorder Premijer lige po broju postignutih golova.

Ovaj slavni golgeter, ipak, veruje da bi u današnjem fudbalu bio još suroviji u šesnaestercu!

Širer je posle bogate igračke karijere postao stručni konsultant na britanskim sportskim televizijama, pa je tako bio upitan kako bi se on snašao u modernom fudbalu.

"U današnjem Liverpulu ili Mančester sitiju, s obzirom na to koliko šansi koje te ekipe stvaraju, solidan napadač može da postigne oko 20, a vrhunski u najboljim godinama, kao što sam bio ja, dao bi 40-45 golova. Ko je bio dobar fudbaler u sedamdesetim ili devedesetim, bio bi dobar i danas", rekao je nekadašnji napadač Blekburna i Njukasla.

"Tehnologija sporta je veoma napredovala i fudbaleri imaju puno više mogućnosti, znanja i stručnjaka koji o njima brinu", objasnio je Širer.

On se tom prilikom dotakao i Harija Kejna, koji je trenutno u golgeterskoj krizi, ali legendarni napadač veruje u njegove kvalitete.

"Kejn radi dosta dobar posao, zar ne? Daje golove kao od šale, ali mislim da bih i ja u tim godinama mogao da igram u današnjoj Engleskoj. Bilo bi zanimljivo videti Harija i mene u istom timu. Slično se krećemo, mislim da bi to dobro funkcionisalo", rekao je Alan Širer, strelac 283 pogotka u najjačoj ligi Engleske.