Šta je onda crveni?

OVO NEMA NI U RVANJU - SPEKTAKULARAN PREKRŠAJ GOLMANA: Napadača srušio u gol, a nije isključen! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatna odluka sudije u MLS ligi da za ovakav prekršaj ne isključi golmana.

Izvor: Twitter/SoundersFC/printscreen

Na meču MLS lige između Sijetl Saundersa i Sporting Kanzas sitija videli smo neobičan start golmana! Iskusni Tim Melija (35) čija je ekipa uspela da stigne do pobede (2:1) oborio je napadača Sijetla Kristijana Roldana i za to nije dobio crveni karton.

Iako je golmanov potez više ličio na rvački zahvat nego na pokušaj intervencije u fudbalu, sudija je ovu situaciju okarakterisao kao faul, ali samo za žuti karton čuvaru mreže.

Deluje neverovatno, posebno kada se pogledaju detalji...

Ovako je to izgledalo:

U jednom trenutku, Melija sa obe ruke drži Roldana, u sledećem kreće u akciju i obara ga, a njih dvojica zajedno upadaju u gol dok je lopta još u igri. Napadač Sijetla je nakon faula ustao sa namerom da prigovori sudiji, ali glavni arbitar meča nije pokazao crveni karton golmanu Sporting Kanzas sitija.

Faul golmana nad napadačem protivničkog tima posebno je važan kada se u obzir uzme značaj ove utakmice.

Bio je to derbi MLS lige, odnosno Zapadne konferencije jer je Sijetl trenutno prvoplasirani tim, a Kanzas njihov najbliži pratilac. Razlika na tabeli nakon pobede Kanzasa iznosi samo tri boda, a taj tim ima i utakmicu manje nakon koje bi mogao da stigne do deobe čelne pozicije.

Ako budu imali suđenje kao u ovom slučaju, mogu da osvoje sva takmičenja koja budu igrali...

Pogledajte kako je to izgledalo:

Tagovi