Sećate ga se?

TREBALO DA BUDE "NOVI ŽIGIĆ", A SAD NEMA ŠANSE DA GA PREPOZNATE: Dugo je lutao, a sada našao klub na drugom kraju sveta!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnja "devetka" Crvene zvezde je lutala, a sada će zaigrati za Njukasl.

Izvor: newcastlejetsfc.com.au/screenshot/MNPress

Kada je dolazio na "Marakanu" bio je bombastično najavljen kao korpulentni špic koji će dominirati. Eli Babalj je u sezoni 2012/13 posle odličnog starta karijere u Melburn Hartsima došao u Crvenu zvezdu gde je trebalo da bude "novi Žigić". 

Na kraju je u sezoni 2012/13 odigrao šest mečeva i dao samo jedan gol, a onda se vratio u matični klub u Australiji. 

AZ Alkmar je video potencijal u njemu, potpisao ga, ali tamo nije zabeležio nijedan nastup i stalno je išao po pozajmicama, a od 2017. godine promenio je pet klubova i ni na jednom mestu nije zabeležio dvocifren broj utakmica. 

Sada je konačno zadovoljan novom sredinom pošto je potpisao za Njukasl Džetse u Australiji. 

"Fudbal mi mnogo znači i jako sam zahvalan na ovoj prilici. Zbog toga hoću da dokažem ljudima da su pogrešili u vezi sa mnom i pre svega da dam sve od sebe za ljude koji su verovali u mene", istakao je on. 

Naglasio je da će sa ovom ekipom imati šansu da se uklopi i da konačno ostvari potencijal koji mu je doneo poziv u reprezentaciju Australije 2012. godine. 

"Ne volim da se osvrćem, ali u poslednjih pet klubova za koje sam potpisao potpisivao sam tokom sezone i teško je uklopiti se u ekipu koja je već u ritmu. Zato je ovo dobro, da dođem na početku priprema, da pripremim svoje telo za sezonu", dodao je on. 

Pogledajte kako Babalj danas izgleda: 

Izvor: newcastlejetsfc.com.au/screenshot