NEOČEKIVANO!

ŠOK! KATAI SLUČAJNO UZEO ZABRANJENI LEK? Inhalirao se sa sinom, bio bi pozitivan na doping testu da je igrao u Danskoj!?

Autor Nebojša Marković

Prema informacijama koje su se pojavile, fudbaler Zvezde je mogao da sasvim slučajno bude u velikom problemu.

Izvor: MN Press

Aleksandar Katai je nedavno preležao korona virus i Crvena zvezda nije želela da žuri s njegovim povratkom na teren protiv Mitjilanda, ali sada se navodno pojavio i dodatni razlog zbog kog nije bio u timu u Danskoj.

Fudbaler Crvene zvezde navodno nije nastupio u Danskoj jer bi na testiranju bio dopingovan, navodi "Informer".

Kako ovaj list piše, Katai (30) se inhalirao lekom koji je koristio njegov sin i tako uneo u organizam supstancu koju Svetska antidoping agencija (WADA) - zabranjuje.

Izvori "Informer" navode da Katai iz tog razloga nije putovao u Dansku, jer bi u slučaju testiranja bio dopingovan. Katai je sasvim slučajno uneo nedozvoljenu supstancu u organizam, navodno želeći da ubrrza oporavak.

Navodi se da je Katai verovao da mu dečja terapija neće škoditi, želevši da bude što spremniji nakon nedavno preležanog korona virusa.

Iako sasvim slučajno, taj lek bi na doping testu bio pozitivnog rezultata, pa je lekarski tim Crvene zvezde uvideo propust i sprečio mogućnost da Katai bude suspendovan, a klub kažnjen.

Ofanzivac Zvezde jeste bio planiran za meč u Danskoj u okviru 3. kola grupne faze Lige Evrope, bio je i na poslednjem treningu pred odlazak na gostovanje, ali se na kraju nije našao u timu.

(MONDO/Informer)