Fudbal

LOZNICA JE HIT KUPA SRBIJE: Ogroman uspeh ekipe Dragana Mićića, izbacili su velikog favorita!

Autor Mladen Šolak

Lozničani napravili najprijatnije iznenađenje masovnijeg klupskog takmičenja.d

Izvor: MN Press

Fudbaleri Loznice napravili su najveće iznenađenje u Kupu Srbije!

U šesnaestini finala, oni su iznenađujuće eliminisali Čukarički rezultatom 1:0 i pogotkom iskusnog Nikole Milinkovića ušli u osminu finala, koja će biti odigrana 1. decembra.

Tim nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Dragana Mićića (52), koji se već drugu sezonu zaredom takmiči u Prvoj ligi Srbije (drugi rang srpskog fudbala) napravio je najznačaniji uspeh u novijoj klupskoj istoriji još od devedesetih.

Lozničani su 1996. kao prvoligaši igrali i u četvrtfinalu Kupa Savezne republike Jugoslavije protiv Crvene zvezde. Mićić, nekadašnji ljubimac navijača crveno-belih. baš te godine je prešao iz Loznice na "Marakanu" nakon što je bio strelac u tom dvomeču i u Ljutice Bogdana ostavio je lep trag i ustao upamćen kao efikasni "džoker" Zvezde.

Mićić vodi Loznicu od aprila 2019. i taj posao obavlja uz velike emocije prema svom matičnom klubu.

"Navijač sam Zvezde i igrao sam u njoj, ali moje srce pripada Loznici, tu sam proveo divan period kao igrač, u Kupu sam protiv njih uspeo da dam gol i verovatno sam tako kupio kartu za poziv Zvezde. Bio je to lep period i zaista sam proveo lepe trenutke u Loznici", rekao je Mićić o tom istorijskom dvomeču svog kluba.

Sada, pod njegovim vođstvom, Lozničani ponovo pišu nove stranice klupske istorije u Kupu!

Strelac: 1:0 – Milinković u 30. minutu. Stadion u Klupcima. Sudija: David Matić. Pomoćnici: Svetozar Živin i Ilije Lovre. Žuti karton: Komarčević, Spasenović, Nikolić, Ivić (Loznica), Stevanović (Čukarički).

LOZNICA: Jelovac, Ilić, Spasenović, Ivić, Nikolić, Milinković (od 86. Petrović), Komarčević (od 86. G. Matić), Obadović (od 66. Rajevac), Vraštanović (od 68. A. Matić), B. Mijailović, Nikolić.

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan (od 82. Stevanović), Docić (od 68. Kovač), Rakonjac (od 82. Baić), Tanasijević, Puškarić, S. Mijailović, Savić (od 46. Janković), Endijae, Roganović, Lukić (od 46. Kajević).