TRENUTNO STANJE

OVAKO SADA IZGLEDA TABELA SUPERLIGE: Zvezda u sve većem minusu, Partizan može još da POBEGNE već u četvrtak!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda doživela je žestok udarac u borbi za titulu, a u Humskoj su čuli vesti koje su ih obradovale!

Izvor: MN Press/sofascore.com

Iako je još rana faza sezone, Partizan je već stekao pristojnu prednost na čelu tabele, a Crvena zvezda je u sve komplikovanijoj situaciji.

Posle poraza Crvene zvezdeuz Surdulici, za koji je Stanković preuzeo punu odgovornost, Partizan ima 37 bodova, Zvezda 32. A, razlika bi u četvrtak mogla da ode i na "plus osam" u korist crno-belih, pošto igraju odloženi meč protiv Metalca.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

Tu razliku, uz odigrani meč više, crno-beli bi u teoriji mogli da sačuvaju sve do decembra, kada bi Zvezda trebalo da odigra odloženi meč protiv Voždovca, koji je izmešten za poslednji mesec u godini nakon velikih problema šampiona sa koronom.

A u Superligi, u kojoj vodeći tandem uglavnom pobeđuje sigurno i neretko ubedljivo, ta razlika jeste značajna, iako je tek oktobar.

Crvena zvezda je u Surdulici odigrala treći meč ove superligaške sezone u kojem nije pobedila. Prvi put je kiksnula protiv Vojvodine na "Marakani" na startu prvenstva, potom je uzbudljiv večiti derbi u Humskoj završen bez pobednika, a večeras je doživela i prvi poraz.

Bio je to prvi superligaški poraz Zvezde posle 500 dana!

Pogledajte kako izgleda tabela i kako izgleda raspored "večitih" do kraja prvog dela sezone. Veliki slovima su ispisani klubovi koji će biti domaćini, a može da se vidi i da će crveno-beli imati više gostovanja.

Poslednje kolo igra se sredinom decembra, posle čega sledi zimska pauza do 12. februara.

PARTIZAN:

Čukarički
Proleter
Vojvodina
VOŽDOVAC
Novi Pazar
METALAC
Kolubara

ZVEZDA:

RADNIČKI 1923
VOJVODINA
MLADOST
Spartak
NAPREDAK
TSC
Radnik
Voždovac

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt