Bravo!

OVAKO JE POGAĐAO IBRA - MAJSTORIJA U MLS-U: Velika greška golmana, pa strašan potez Kolumbijca! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Napadač Portlanda iskoristio grešku čuvara mreže i fenomenalnim makazicama zatresao mrežu.

Izvor: Twitter/MLS/printscreen

Iako se godinama najavljuje da će MLS liga napraviti iskorak i po kvalitetu dostići najbolje evropske lige, to se za sada nije desilo. U SAD se i dalje igra fudbal na daleko nižem nivou, ali povremeni odlasci zvezda koje tamo žele da završe karijeru daju ''sokeru'' na atraktivnosti.

Istina, bude ponekad i prelepih detalja zbog kojih vredi pogledati utakmice MLS-a. Jedan takav izveo je Dairon Aspilja (29), kolumbijski fudbaler koji nastupa za Portland Timberse.

U pobedi njegovog tima nad San Hozeom (2:0) izveo je potez koji je mnoge podsetio na majstoriju Zlatana Ibrahimovića. Sećate se kad je Šveđanin Englezima postigao pogodak sa četvrtdesetak metara, makazicama?

E, ovo je bilo sa manje udaljenosti, ali podjednako atraktivno, pošto je Kolumbijac perfektno izveo makazice. On je iskoristio grešku golmana domaćeg tima, a nakon što je prvim kontaktom sebi idealno namestio loptu, usledio je udarac.

Pogledajte ovu majstoriju iz nekoliko uglova:

Ni golman Marčinkovski koji je namestio ovu šansu, ni nekoliko defanzivaca San Hozea nisu mogli ništa protiv Aspriljinog udarca. Bio je hirurški precizan, sve ih lobovao i pogodio mrežu za konačnih 2:0!

Tagovi

mls