Bravo!

PETORICA SRBA OSVOJILI TITULU: Dvojica odbranili trofej, trojica stigla u isto vreme - za rušenje dinastije!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaleri bili veoma važan deo Šahtjora iz Soligorska, koji je odbranio pehar.

Izvor: MN Press

Ekipa Šahtjora iz Soligorska uspela je da odbrani titulu u Belorusiji. Informacija koja bi u srpskom fudbalu prošla zapaženo samo kao detalj jer se saznao novi protivnik našeg prvaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovog puta ima daleko veći značaj.

Šampionski tim Belorusije stigao je do trofeja sa čak petoricom Srba u sastavu!

Novi šampioni Belorusije postali su Miloš Šatara, Nikola Antić, Aleksa Pejić, Igor Ivanović i Đorđe Ivanović!

Oni su pobedom nad Gomelom (3:2) na tri kola pre kraja beloruskog šampionata stigli do deset bodova prednosti u odnosu na BATE Borisov i tako zadržali šampionski pehar u svojim vitrinama. Šahtjor iz Soligorska bio je najbolji i prethodne sezone, a u istoriji ima još samo jednu šampionsku titulu (2005).

Nekadašnji levi bek Vojvodine i Crvene zvezde Nikola Antić bio je deo tima i prethodne sezone, dok su ostala četvorica fudbalera stigli kasnije. Dve šampionske titule ima i nekadašnji ofanzivac Napretka iz Kruševca Igor Ivanović, koji je u januaru 2020. godine pojačao tim iz Soligorska.

Po prvi put su se titulom u Belorusiji okitili Šatara, Pejić i Đorđe Ivanović, a svi oni davali su mnogo za ekipu tokom sezone. Najstandardniji bili su upravo momci koji su najduže u klubu, dok su se letnja pojačanja tokom drugog dela sezone polako prilagođavala na fudbal u Belorusiji. Njima na tom putu društvo pravio i Vinsent Eze, još jedan fudbaler koji je dobro poznat sa srpskih terena, kao bivši igrač Čukaričkog i Vojvodine.

Ovo je treća godina u nizu kako BATE Borisov nije šampion Belorusije, pa se više ne može pričati o dominaciji tima koji je u jednom trenutku imao 13 uzastopnih titula. Za prekid te dominacije su na neki način zaslužni i srpski fudbaleri.