Uživo

PARTIZAN KORAČA KA JESENJOJ TITULI - ZVEZDA JE NA "MINUS 8": Crno-beli nakratko strepeli, ali nisu kiksnuli!

Novi trijumf crno-belih u domaćem šampionatu!

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su znali da u meč protiv Metalca ulaze sa šansom da se dodatno udalje u odnosu na Crvenu zvezdu, nakon njihovog kiksa u Surdulici protiv Radnika, a tu šansu su i iskoristili. U momentima jeste bilo malo nervoze u redovima crno-belih, ali ekipa Aleksandra Stanojevića je na kraju rutinski stigla do nova tri boda.

PARTIZAN - METALAC 3:1 (1:1)
/Rikardo 7, Natho pen. 52, 68 - Stuparević 29/

Počelo je odlično po Partizan u zaostalom meču 5. kola Superlige. Jasno se od prvog minuta videlo da je Metalac došao u Beograd da se nadigrava, a to je rezultiralo u ranom pogotku crno-belih.

Miloš Jojić je lepo uposlio Rikarda Gomeša koji iz prvog pokušaja nije uspeo da matira golmana Maslarevića, ali iz drugog jeste, pa je Partizan već u sedmom minutu imao prednost na semaforu.

Ipak, igra Metalca otežavala je posao domaćima uprkos ranom vođstvu. Samo par minuta posle primljenog pogotka je Stuparević udarcem glavom pogodio prečku Popovićevog gola, dok su kasnije visoki izlasci na odbranu Partizana otežavali pas igru crno-belih.

Mučio se Partizan, ali su sve kontrolisali na terenu, sve dok iznenada Siniša Saničanin jednu odbijenu loptu nije uspeo da izbije, a ona stiže do Filipa Stuparevića, koji u 29. minutu izjednačava rezultat na 1:1.

Tim rezultatom se i otišlo na odmor, nakon što je Partizan u preostalih 15 minuta delovao malo poljuljano - igra na bokovima nije bila dovoljno dobra, pa su i tri izmene u 15-minutnoj pauzi bile isplanirane da to reše.

Stanojević nije bio zadovoljan, pa je već od 46. minuta na teren poslao bekove Uroševića i Miljkovića, ali i Bibarsa Natha umesto Kvinsija Meniga. Upravo je Izraelac na kraju bio čovek odluke.

Prvo je golman Metalca Maslarević naivno oborio Rikarda u šesnaestercu za penal Partizana, koji je Natho uobičajeno hladnokrvno realizovao, da bi potom neuspela ofsajd zamka dovela do 3:1 za crno-bele.

Čitava odbrana Mladosti je istrčala visoko ne bi li uhvatili domaće u ofsajdu, ali nisu uspeli da u njemu uhvate Miloša Jojića. Vezista je pobegao zamci, a u situaciji "dva na jedan" dodao loptu Nathu da je ovaj smesti u nebranjenu mrežu.

Do kraja susreta je Partizan imao solidnih poluprilika i za četvrti gol, najbolju je propustio Nemanja Jović, ali neće u Humskoj niko biti nezadovoljan što sada imaju 40 od 42 moguća boda i osam više od najljućeg rivala.

Istina, Crvena zvezda je odigrala i jednu utakmicu manje, ali sada je ponovo pritisak na njihovoj strani...

19:31

"U 40 MEČEVA IMAMO NE ZNAM KOLIKO POBEDA"

Zanimljiva izjava Stanojevića posle pobede Partizana.

Čitajte na MONDU.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
18:49

KRAJ UTAKMICE - POBEDA PARTIZANA 3:1

Slavio je Partizan golovima Rikarda i Natha, pa su tako upisali i 13. pobedu u 14. meču u sezoni i stigli do "plus 8" u odnosu na Crvenu zvezdu uz utakmicu više.

Opširnije čitajte klikom na *UVODNA VEST*

18:44

88' - Vlalukin pravo u golmana Partizana

Bio je to pokušaj iz slobodnog udarca sa oko 19-20 metara, ali nije igrač Metalca ugrozio Popovića.

18:37

81' - Žuti karton za Mlađovića

Oštro je faulirao Jovića na oko 25 metara od gola Metalca.

18:31

Jojića menja Šćekić

Nema više izmena u Partizanu, a Furtula je zamenio Stuparevića u redovima Metalca, dok je Jočić ušao umesto Odade.

18:28

73' - Velika šansa za četvrti gol Partizana

Centaršut Pantića sa leve strane završava skroz na drugoj strani, gde Marko Živković iz drugog plana šutira vrlo snažno, ali preko gola! Mogla je ovde završnica da bude bolja...

18:25

70' - Priznat gol, Partizan vodi 3:1!

Jojić nije bio u ofsajdu, a Natho je strelac drugi put danas!

18:24

Ipak, čeka se VAR

Sudije analiziraju da li je ovo zaista bio gol ili je prethodio ofsajd Jojića u začetku akcije...

18:23

68' - GOOOOOL, PARTIZAN 3:1!

Natho na prazan gol povećava prednost Partizana!

Potrčala je čitava ekipa Metalca da napravi visoku ofsajd zamku, Jojić je utrčao iz drugog plana i tu nije bilo ofsajda, a on posle dodaje Nathu da ovaj na prazan gol završi akciju "dva na jedan".

18:21

66' - Filip Antonijević dobija opomenu

Levi bek Metalca dobija žuti karton zbog povlačenja Jovića s leđa.

18:18

63' - Velika šansa za Partizan, Jović!

Partizanova najbolja prilika ako izuzmemo ona dva pogotka, Jojić je dobro uposlio Jovića, ali mladi fudbaler crno-belih ne uspeva da matira Maslarevića, koji brani udarac po zemlji!

Izvor: MN Press

18:16

60' - Rikardo opet preti!

Dobar napad crno-belih, iz poluvoleja je šutirao Rikardo, posle toga sa distance i Jojić, ali golman Metalca se ističe sa dve odbrane posle onog nesmotreno napravljenog penala.

18:13

58' - Jović umesto Terzića

To je već četvrta izmena u Partizanu, "bonus" menja "bonusa".

18:12

56' - Opomena za Živkovića koji je besan

Zbog faula koji nije izgledao mnogo grubo, Živković dobija žuti karton, zbog čega se desni bek Partizana i trener Stanojevića žale kod sudije.

18:07

52' - GOOOOOL, 2:1 ZA PARTIZAN!

Bibars Natho je strelac sa "bele tačke"! Golman u jednu, a lopta u drugu stranu za novo vođstvo crno-belih...

Izvor: MN Press

18:05

50' - PENAL ZA PARTIZAN

Glupost golmana Metalca, penal nad Rikardom! Potpuno je nepotrebno Maslarević reagovao u toj situaciji i oborio Rikarda...

18:05

49' - Krajišnik preti, Metalac neće da se brani

Doduše, bio je to udarac sa oko 20 metara preko gola, ali gosti i u početku drugog poluvremena pokazuju da ne žele da uspore posle dobrih prvih 45 minuta.

18:00

Nema šale - Stanojević menja 3 igrača!

Počelo je drugo poluvreme!

Trostruka izmena u redovima Partizana. Bibars Natho, Marko Živković i Slobodan Urošević ulaze u igru. U nastavku nećemo gledati Aleksandra Miljkovića, Ivana Obradovića i Kvinsija Meniga.

17:49

Ovako je izgledalo prvo poluvreme u Humskoj

Po jedan gol na obe strane...

17:45

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1!

Počelo je sve perketno za Partizan, Rikardo je lako doneo 1:0, ali neće trener Stanojević biti zadovoljan igrom svog tima jer su od tada jednom dozvolili Stupareviću da pogodi prečku, a onda i da izjednači na 1:1. Tada Saničanin nije dobro reagovao i domaći će u nastavku morati dosta bolje...

Izvor: TV Arenasport screenshot

17:43

45' - Pantić šutira!

I to levom nogom, a dobar udarac prolazi malo pored desne stative gola gostiju. Nekoliko minuta je Partizan imao inicijativu oko šesnaesterca, ali ne stvaraju prave prilike.

17:39

41' - Miljković opet preti iz skoka

Ovog puta je centaršut Obradovića na drugu stativu bio opasniji po Metalac, ali Miljković iz tesnog ugla pogađa samo spoljni deo mreže.

17:36

38' - Rikardo pokušava glavom

Centrirao je Menig sa leve strane, a Rikardo Gomeš sa oko 12 metara glavom ne uspeva da dovoljno "spusti" loptu.

17:33

34' - Loš centaršut, Stanojević besan

Odigrao je Partizan "skraćeni" korner, potom je Danilo Pantić centrirao pravo u golmana Metalca, što je rezultiralo da trenera Stanojevića jasno čujemo kako nezadovoljno viče ka svojim igračima. Malo je onaj gol Metalca poljuljao Partizan...

Izvor: MNPress

17:26

29' - GOOOOL ZA METALAC - 1:1!

Stuparević je strelac! Velika greška Siniše Saničanina pravo niotkuda, jednu odbijenu loptu uopšte nije uspeo da izbije, jedva je ostao na nogama, a sve to uspeva da iskoristi Filip Stuparević i matira Aleksandra Popovića za izjednačenje u Humskoj! Kontrolisali su crno-beli sve, ali iznenada stiže Metalac do 1:1.

17:21

22' - Odličan prodor Meniga

Probija Holanđanin lako pored Bačkulje na levom boku, ubacio je loptu u peterac, a tamo Rikardo nema sreće - golman Savić odbija loptu od napadača crno-belih i ona odlazi u gol-aut.

Izvor: MN Press

17:19

21' - Miljković pokušava glavom

Bio je to centaršut Jojića sa desne strane iz slobodnog udarca, a desni bek Partizana nije najbolje zahvatio loptu glavom.

17:18

20' - Partizan kontroliše posed, ali...

Imaju crno-beli loptu u nogama, ali Metalac sa dosta igrača igra na polovini Partizana, pokušavajući da visoko izađu na odbranu domaćih.

17:11

Otvoreno se igra u Humskoj

Najavljivao je to Stanojević dan pred utakmicu i to se i obistinilo. Partizan je posle gola imao jednu polušansu preko levog boka koja nije donela udarac na gol, ali i Metalac želi da igra na polovini terena koja pripada domaćem timu. Dosta otvoreno i uzbudljivo u prvih 13-14 minuta igre.

17:07

9' - Prečka za Metalac!

Mnogo sreće za Partizan, uzvratio je Metalac preko Stuparevića! Mladi napadač je uputio udarac glavom sa oko 10 metara, ali ona pogađa prečku!

17:05

7' - GOOOOOL, RIKARDO 1:0

Partizan vodi! Miloš Jojić je izbacio Rikarda u prostor, ovaj je izašao "jedan na jedan" sa golmanom Metalca, prvi udarac nije bio dovoljno dobar, ali posle odbitka, Rikardo postiže 16. gol u Superligi!

Izvor: MN Press

17:03

5' - Miran početak utakmice

Pokazuje Metalac na startu da žele da "igraju fudbal", ali još uvek bez aktivnosti pred golovima dva tima.

16:58

UTAKMICA JE POČELA

Krećemo u Humskoj!

16:47

Stanojević pred Metalac

Trener Partizana Aleksandar Stanojević upozorava svoje igrače pred gostovanje Metalca u Beogradu.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

16:40

Lazetić pred Partizan

Nekadašnji fudbaler Partizana Žarko Lazetić sada je trener Metalca i pokušaće da zaustavi crno-bele.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN Press

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
16:01

Evo i rezervista oba tima

PARTIZAN (rezerve): Stevanović, Vujačić, Natho, Pavlović, Živković, Šćekić, Ostojić, Štulić, Urošević, Jović, Smiljanić.

METALAC (rezerve): Savić, Premović, Nikolić, Šarić, Đurić, Vasiljević, Jočić, Luković, Milićević, Apija, Furtula.

15:53

OVO JE SASTAV PARTIZANA

Stanojević se odlučio za snažan sastav u kojem nema kapitena Lazara Markovića, ali ima dvojice stranaca Meniga i Rikarda, kao i junaka pobede protiv TSC-a, Nikole Terzića.

PARTIZAN: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Obradović - Zdjelar, Jojić - Terzić, Pantić, Menig - Rikardo.

Što se tiče ekipe Žarka Lazetića, Suparević predvodi napad, a Zvezdin Kenijac Ričard Odada će kao pozajmljen igrač Metalca pokušati da pomogne u zaustavljanju crno-belih.

METALAC: Mislarević - Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević - Stojić, Odada - Krajišnik, Fićović, Cvetković - Stuparević.

15:30

Dobrodošli u MONDO Live

Budite i danas uz MONDO, pratićemo uživo dešavanja na meču Partizan - Metalac u okviru zaostalog meča 5. kola Superlige.

Utakmice počinje u 17.00 časova.

Ukratko

  • Partizan - Metalac 3:1
  • Partizan je vodeći na tabeli Superlige sa pet bodova više od Crvene zvezde.
  • Metalac je na pretposlednjem mestu sa samo 12 bodova.
učitaj još +