Fudbal

DOBIJAJU OGROMAN NOVAC, A NEĆE DA TRČE U ODBRANU! Legenda oštro o Junajtedu - NEMA izgovora, kod njega ne bi mogli tako!

Autor Mladen Šolak

Vejn Runi, najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda, oglasio se povodom debakla protiv Liverpula

Izvor: Profimedia

Mančester junajted prolazi kroz katastrofalan period posle jednog od najbolnijih poraza u novijoj klupskoj istoriji.

Legendarni napadač i kapiten "crvenih đavola" Vejn Runi oglasio se posle blamaže protiv Liverpula (0:5) i rekao šta misli o situaciji i o sudbini svog nekadašnjeg saigrača Ole Gunar Solskjera, menadžera Junajteda.

Za čuvenog "Vazu" Runija (36), nema dileme na kome je najveća krivica i ko bi trebalo da se dozove pameti pred duele protiv Totenhema, Atalante i Mančester sitija u narednim danima i nedeljama.

"U rukovodstvu Mančester junajteda ima veoma obrazovanih ljudi. Siguran sam da će uraditi sve što mogu da bi videli kako da krenu napred, bez obzira na to da li će tu biti Solskjer ili neće", počeo je Runi, koji je trenutno menadžer Derbi Kauntija.

"Mislim da bi igrači trebalo da se zapitaju i pogledaju. Prelako je da menadžer preuzme sve na sebe dok su oni plaćeni velikim novcem da rade svoj posao, a mislim da ga ne rade dobro. Na igračima je velika odgovornost. To su fudbaleri svetske klase, igraju za reprezentaciju, a klub kao što je Mančester junajted zahteva više. Mora da ih zaboli kada izgube utakmicu", dodao je Runi.

Izvor: Profimedia

Najbolji strelac u istoriji kluba dodao je...

"U Junajtedu su ogromni zahtevi i veliki pritisak. Vidim previše igrača koji ne žele da trče nazad, koji neće da igraju odbranu, koji neće da daju sve što je potrebno. A to nije prihvatljivo. Da li hoćete da mi kažete da je za sve to kriv menadžer? Ili su krivi igrači? Ne znam", rekao je Runi.

Slavni Englez nosio je dres Junajteda skoro 13 godina, u njemu odigrao 559 utakmica i postigao čak 253 gola, osvojivši 13 velikih trofeja.

Bolelo ga je sve što je video u derbiju protiv Liverpula.

"Jedina razlika je u tome što oni rade bez lopte. U Derbi Kauntiju, moji igrači znaju da neće igrati ako se ne trude dovoljno. Nema izgovora za nerad. To je prva stvar koju govorim igračima kada preuzimam posao. Bilo šta Junajted da uradi, neka budu sigurni da donose pravu odluku. Znam samo da ne možete uvek da se povinujete onome što ljudi hoće. Verujem da Junajted ima plan i da će doneti odluku u pravo vreme. Siguran sam u to", poruka je Vejna Runija.