Majstor!

TAKO RADE LEGENDE - IMA 43 GODINE I SKIDA PENALE KLINCIMA: Bufon pravi čuda na golu svog prvog kluba! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala trenutno čuva mrežu u Seriji B, za tim u kom je ponikao.

Izvor: Twitter/Bel1hJ/printscreen

Na početku sezone najavljen je veliki projekat i povratak u Seriju A, ali stvari ne idu kako je planirano. Parma je uspela da sačuva neke od najvažnijih igrača iz prethodne sezone, ali za sada nije na mestima koja vode u elitu.

Zapravo, Parma igra toliko loše da Đanluđi Bufon (43) mora da je spase! Iskusni čuvar mreže ovog leta se vratio u klub u kom je ponikao, a iako je u poznim igračkim godinama i dalje je majstor svog zanata.

Već u 12. minutu meča koji su odigrali u gostima Citadeli, Bufon je odbranio penal domaćem igraču. Mladi Mirko Antenući (22), je gađao u svoju desnu stranu, a Điđi se izvio do krajnjih granica i uspeo da zaustavi njegov udarac.

Imala je Citadela priliku i nakon odbitka, ali je drugi udarac završio pored gola. Bufonu je odbrana mnogo značila, što se vidi i po proslavi koju je napravio iza gola Parme!

Pogledajte kako je to izgledalo.

Ekipa Parme je zahvaljujući ovoj odbrani stigla do pobede na gostovanju Citadeli. Desetak minuta kasnije postigli su prvi gol, u nastavku meča duplirali prednost, a domaćin je uspeo samo da ublaži poraz preciznim izvođenjem drugog kaznenog udarca na meču.

Nastavljaju ''Krstaši'' da mašta o plasmanu u gornji deo tabele. Trenutno su 13. u ligi koja broji 20 klubova, a nakon deset odigranih kola imaju 13 bodova.