DOSTA!

OVO JE KRAJ ERE MESIJA I RONALDA - NIKAD NISU BILI GORI: Dominirali 15 godina, ali ovakav POST ne pamte!

Autor Milutin Vujičić

Pitanje je da li bi se setili kada su poslednji put ovako loše igrali, ali tu je statistika da pokaže.

Izvor: Profimedia, Profimedia/Herman Dingler/Orange Pictures/DPPI

Punih deceniju i po gledali smo dominaciju Lea Mesija i Kristijana Ronalda, možda i najboljih fudbalera svih vremena, ali sve je više dokaza da prolazi njihova era i dolazi vreme nekih drugih igrača.

Pitali smo se svi da li će to vreme ikada doći, pošto su igrali sjajno i kada su prešli tridesetu, međutim sve je više naznaka da se njihovo telo umorilo. Uz to, fudbal se promenio, traži da se još više troše kada bi da se štede i produže karijere, pa tako više ne "pune" statističke kolone kao što je to bilo nekada.

Mesi i Ronaldo su ovog leta promenili klubove, potpisali su za PSŽ i Mančester junajted, ali se još "traže" u novim klubovima i zapravo nisu u dobroj formi.

Tako je Ronaldo do sada u Junajtedu postigao šest golova, što nije malo, ali na prethodne četiri utakmice u Premijer ligi nije postigao nijedan pogodak, što se osetilo i u katastrofi protiv Liverpula (0:5). Retki su fudbaleri kod kojih može da se priča o "postu" posle samo četiri meča bez datog gola, ali je Ronaldo drugačiji od drugih...

Poslednji put mu se to desilo 2017. godine, između devetog i 13. kola Primere, tako da pune četiri godine nije napravio toliku pauzu između dva gola, a najduži "post" pamti još iz sezone 2008/09.

Tada nije zatresao mrežu u dresu Junajteda na osam mečeva, što opet nije strašno...

Izvor: Profimedia

Što se tiče Mesija, do sada je postigao tri gola u dresu Pari Sen Žermena, sve u Ligi šampiona, dok mu u Ligi 1 i dalje stoji "krompirić". Tako je i Mesi na četiri ligaške utakmice bez pogotka, što mu se nije desilo čak 16 godina, odnosno od njegove druge sezone u Barseloni (!).

Obojica će imati priliku to da isprave već ovog vikenda - Ronaldo sa Junajtedom igra za Solskjera protiv Totenhema u subotu, dok je Pariz večeras domaćin protiv Lila.

Ipak, čini se da je vreme da na njihov tron stupi neko drugi, pa se tako već zna ko je dobitnik "Zlatne lopte" za 2021.