Skandal!

STRAŠNI NEREDI U HOLANDIJI - POLICIJA PENDREČILA NAVIJAČE: Prekinut drugoligaški derbi zbog haosa! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Lokalni rivali su igrali, a navijači rešili da se obračunaju baš na terenu.

Izvor: Twitter/WouterL1/printscreen

Huliganski talas zapljusnuo je Evropu. Navijači širom kontinenta sve češće prave nerede, pa smo tako smao u poslednjih nekoliko nedelja viđali incidente iz Francuske, Engleske, Švajcarske, Slovačke... Navijači Ajaksa su, recimo, napravili bakljadu na evropskom meču!

Čak i neke zemlje koje nemaju tradiciju incidenata na stadiona sada su u žiži interesovanja. Poslednji skandal koji je pogodio evropski fudbal dogodio se u petak uveče u derbiju pokrajine Limburg u Holandiji. Igrali su Mastriht i Roda, a meč su obeležile tuče!

Navijači dva lokalna rivala pokušali su da se sukobe na samom stadionu, što je izazvalo oštru reakciju policiju. Organi reda su, nakon nekoliko minuta incidenata intervenisali i grupu navijača dobro izudarali pendrecima, dok su se oni povlačili na tribinu koja im inače pripada.

Da će incidenata biti videlo se od početka susreta zbog sitnih provokacija i pirotehnike, ali je i tada bilo nezamislivo da najvatrenije pristalice domaćeg tima praktično preko terena napadnu grupu u gostujućem sektoru!

Pogledajte kako je to izgledalo:

Mastriht i Roda dolaze iz pokrajine Limburg u kojoj se još nalaze klubovi VV Venlo i Fortuna Sitard, ali te dve ekipe učestvuju u elitnom rangu holandskog fudbala. Ovaj incident napravili su navijači drugoligaških ekipa, a za naše uslove on je bio prilično bizaran.

Spiker na stadionu je u jednom trenutku zamolio ''zaraćene'' strane da se ne gađaju čašama sa pivom, što se na našim prostorima sigurno ne bi desilo u navijačkoj tuči. Ipak, znaju i holanđani da budu brutalni. Navijači Mastrihta preskočili su ogradu i prišli gostima, pa je na teren morala i policija!

Policajci nisu bili nimalo nežni, vidi se na snimku koji kruži društvenim mrežama:

Na kraju je jedan deo stadiona morao da bude ispražnjen, ali utakmica nije završena. Prekid se dogodio u 42. minutu susreta, pri rezultatu 0:0.

Postoje snimci i iz drugog ugla, koji pokazuju da su neredi trajali prilično dugo, sve dok nije intervenisala policija:

O tome da li će biti nastavka ili će meč biti službeno registrovan u nečiju korist više ćemo saznati narednih dana!